Úvod Novinky Google Play má obrovskú bezpečnostnú chybu

Google Play má obrovskú bezpečnostnú chybu

0

Google Play prežil pár zaujímavých mesiacov. Najskôr sa mu podarilo dosiahnuť 25 miliard stiahnutí aplikácií a neskôr sme zistili, že jeho príjmy oproti minulému roku stúpli o 137%, takže všetci Android fanúšikovia môžu byť spokojní, Play Store je čo sa týka úspechu a miesta na trhu stabilnou veličinou. To však neznamená, že je bez chýb.

Už nejakú dobu totiž vieme o jednej chybe. Keď si v Play Store vytvoríte PIN, uloží sa priamo do pamäti. To znamená, že ho môžete bez väčších problémov nájsť. To ďalej znamená, že ak si v nastaveniach vymažete dáta z Play Store, PIN sa vymaže a ľudia budú vedieť získať prístup na váš Play Store bez použitia PINu.

S týmito informáciami sa do pátrania pustil jeden vývojár, ktorému sa tento PIN podarilo nájsť. Zistil, že PIN je uschovaný ako textový dokument priamo na vašom zariadení.

Čo na to Google?

Google na tom pracuje. Používateľ z XDA, Zanderman112 im túto chybu priamo nahlásil, takže predpokladáme, že v novej verzii Play Store už bude zahrnutá oprava.

Aj keď sa zdá, že by mohlo ísť o veľkú hrozbu, ktorá postihne tisíce ľudí, nie je to tak. Aby sa útočníci dostali k vášmu PINu, museli by fyzicky vlastniť vaše zariadenie, takže ak si na neho dáte pozor a nikde ho nenecháte, všetko bude v poriadku.

Zdroj: AndroidAuthority, XDA-Developers