Úvod Novinky Britská vláda a priemyselný partneri investujú do výskumu 5G siete

Britská vláda a priemyselný partneri investujú do výskumu 5G siete

0

Dnešný svet je celý o 4G LTE. Telefóny, tablety, notebooky, všetky musia mať 4G LTE, inak si ich nikto nekúpi (toto momentálne platí pre USA, nebojte, dorazí to aj na Slovensko). Aká je však ich budúcnosť? Britská vláda sa spojila s partnermi v tomto priemysle a tak predstavia 5G Innovation Centre aby spoločne našli odpoveď na túto otázku.

Táto inštitúcia bude založená na University of Surrey a financovať ju bude britská vláda, spolu so spoločnosťami, ktoré sa zaoberajú bezdrôtovými sieťami. Ak by ste si mysleli, že im hodia „drobné“ tak sa by ste sa mýlili. Samotná vláda investuje £11.6 milióna (zhruba 14.4 milióna Eur), zatiaľ čo ďalších £24 miliónov (30 miliónov Eur) poskytnú spoločnosti ako Huawei, Samsung, Telefonica, Fujitsu, Rohde-Schwarz a AIRCOM International.

Cieľom tohto výskumu a investícií je spraviť UK centrom všetkého výskumu ohľadom 5G sietí, aj keď sa môže stať, že spustené budú až za desať rokov. Aj keď zatiaľ nevieme, čo presne 5G znamená, môžeme si byť istí, že to bude lepšie než 4G sieť, ktorá je v UK momentálne vo fáze spúšťania.