Úvod Hry Tip na hru: Funny BoredomKiller od českého vývojára

Tip na hru: Funny BoredomKiller od českého vývojára

1

Vrece s českými a slovenskými aplikáciami a hrami, akoby sa roztrhlo. Po niekoľkých skvelých tituloch od známych aj menej známych autorov prichádza novinka od niekoho, koho sme tu už mali. Volá sa Pavel Blažek a je vývojárom, ktorý vyrobil známu hru, Hry pre deti HD. Dnes však prišiel s novinkou, ktorá je znovu zamierená na tých, ktorí majú radšej jednoduchšie hry, pri ktorých treba premýšľať.

Funny BoredomKiller je zbierka troch hier, ktoré všetci poznáme z nášho detstva, no neraz sa ich hráme aj keď sme dospelí. Tri mini-hry, ktoré v tejto českej klasike nájdete sú: obesenec, lode a piškvorky.

Možno si hovoríte, že sú to tak jednoduché hry, že veľké tituly na Play Store ich prekonajú ľavou zadnou. No, odpoveď znie, áno aj nie. Na jednej strane je jednoduchosť hry skutočne veľká, ovládanie spočíva v klikaní, neohromí vás ani veľa animácií. Na druhej strane však zo štatistík vieme, že väčšina Android zariadení nie su vlajkové lode a nemajú v sebe štvorjadrové procesory a 2GB RAM, takže hra ako táto dokáže rozveseliť nejedného človeka.

 

Ďalším dôležitým faktom je, že ide o hry, ktoré poznajú aj deti. To znamená, že ak chcete zabaviť svoju ratolesť alebo návštevu malej osoby, ktorej sa páči váš smartphone, je to ideálna voľba. Naviac je táto hra preložená do češtiny a pracuje sa aj na slovenskej verzii, ktorá by mala výjsť už zajtra, takže ovládanie, či riešenie samotných hier vám nebude robiť žiaden problém.

 

Čo by som hre vytkol je absencia akéhokoľvek nastavenia. Nastavenia máme radi, hlavne ak ide o náročnosť hier, ich usporiadanie (piškvorky) a nezaškodilo by ani trochu farby, aj keď čiernobiele prostredie je motívom hry. Hra ako piškvorky si zaslúži viac pozornosti, keďže pole 3×3 jednoducho nie je dostatočné a rýchlo omrzí.

Veľmi milo ma prekvapila hra lode, kde je ovládanie aj samotný koncept jednoduchého hrania veľmi príjemný. Čo by však bolo ešte lepšie je multiplayer s kamarátmi, či úplnými cudzincami.

  

Celkovo však ide o veľmi príjemnú hru, ktorá poteší detských, no i dospelejších hráčov, no aj napriek tomu pre vývojára stále ponúka miesto pre vylepšenie. Ak chcete podporiť autora tejto hry, tak neváhajte a hru si za symbolických 20 korún kúpte. Na výber je aj verzia zadarmo.

Ktorá hra z detstva sa najviac páči vám?

[app]huskydev.android.games.boredomkiller.full[/app]

[app]huskydev.android.games.boredomkiller[/app]