Úvod Neprehliadnite vlavo Sony spúšťa PlayStation obchod pre certifikované zariadenia

Sony spúšťa PlayStation obchod pre certifikované zariadenia

3

Známy výrobca obľúbenej hernej konzoly PlayStation oznámil, že oficiálne spustí obchod so softvérom, zatiaľ ale len v deviatich krajinách, pre zariadenia s PlayStation certifikáciou. Online služba bude tak dostupná od 3. Októbra pre Japansko, USA, Kanadu, Anglicko, Francúzsko, Nemecko, Taliánsko, Španielsko a pre Austráliu. No v budúcnosti pribudnú určite aj ďalšie do zoznamu.

Herné tituly sa budú predávať v Japonsku od 50 yen do 850 yen, čo je adekvátna suma k 63 centom / 10.75 americkým dolárom. Cenovky budú softvéru v PlayStation obchode samozrejme pridelované podľa množstva vynaloženej práce vývojárov, spracovania, či hrateľnosti.

Vývojári, ktorí budú chcieť začať predávať svoju hru prostredníctom obchodu, môžu použiť PlayStation®Mobile SDK, dostupný od Novembra. Všetci majitelia certifikovaných zariadení dostanú automaticky možnosť si tento softvér zakúpiť. Výnimkou nie je ani prenosná herná konzola PS VITA alebo nedávno predstavený nadupaný smartfón Sony Xperia V, ktoré PlayStation certifikáciu už dostali.

Môžeme teraz len dúfať, že sa k certifikácií prikloní viacero výrobcov Android zariadení a prístup ku kvalitným hrám v PlayStation obchode tak dostane viac modelov smartfónov s našim obľúbeným operačným systémom.

Zdroj: androidpolice.com