Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung sa chystá prekonať svoj rekordný profit

Samsung sa chystá prekonať svoj rekordný profit

0

Graf, ktorý vidíte môže síce byť rok starý, no jasne zobrazuje to, ako Samsung povstal z popola a získal dominanciu. Okrem toho poukazuje aj na ružové dni HTC, no to už je iná téma. Po roku spravila kórejská firma snáď všetko okrem Android vidličky a to sa odzrkadlilo na profitoch. Profity vo štvrtok štvrťroku sa preto vyšplahú k hranici $6.2 miliárd.

 

Takto vysoké čísla Samsung vidí ďaka 20 miliónom predaných kusov za „smiešnych“ 100 dní po vypustení Samsung Galaxy S3. Presne pred rokom si v Samsungu hodili mincou, či bude ich originálny nápad vytvoriť medzi stupeň medzi tabletom a smartphonom fungovať. Našťastie pre nich sa stal Galaxy Note hitom a predalo sa ho celkom 10 miliónov kusov. Nič však nebolo tak úspešné ako ich vlajková loď, Galaxy S3.

Keď sme už pri tom, Galaxy Note nemal minulý rok (skoro) žiadnu konkurenciu. Bol na trhu sám ako taký prst. Tento rok sa situácia obrátila o 180 stupňov a zariadenia ako Nexus 7 a podľa všetkého aj mini iPad vyrástli ako huby po daždi. Samsung však svojmu zariadeniu verí a preto sa neobáva o svoje prvestvo medzi zariadeniami, ktoré pripomínajú výsledok divokej noci medzi tabletom a 4 palcovým smartphonom. Spomínaná konkurencia nieje malá. Na jednej strane Google s Nexus 7, na druhej Amazon s Kindle Fire a to do toho nechceme ťahať Apple s iPadom, iPad mini alebo štýlový iPad micro. Takéto sebavedomie si však môžu dovoliť vďaka bezkonkurenčnému postaveniu na trhu.

Viem, že väčšina z vás sa možno pýta, že či ovplyvní nedávny verdikt proti Samsungu jeho ďalší rast a tá zlá správa je: pravdepodobne áno. Pokuta $1.2 miliardy pre Samsung nie je problém, keď za Q4 zarobia $6.2, čo je nárast oproti Q3, kde sa im podarilo zarobiť dych vyrážajúcu sumu $5.9 miliardy. To však nemení nič na tom, že súdne ťahanice môžu mať na firmu negatívny dopad a tak znížiť ich predaje. Je to však situácia, ktorá pripomína rovnako ťažké závažia na váhe. Ktorým smerom sa pohne?

Zdroj: The Next Web