Úvod Konkurencia Prieskum tvrdí, že ľudia nechcú meniť operačné systémy

Prieskum tvrdí, že ľudia nechcú meniť operačné systémy

2

Šance sa majú tak, že ak vlastníte Android zariadenie alebo iOS zariadenie, tak pri výmene nového telefónu zostanete verní svojej platforme. To však neznamená, že to, čo ste si vybrali musí byť to najlepšie. Znamená to jednoducho to, že sa vám nechce naučiť pracovať s novým operačným systémom a učiť sa ako funguje, keď ste už investovali dosť úsilia na to, aby ste sa naučili pracovať s tým, ktorý používate.

Spoločnosť CouponCodes4u prednedávnom vyspovedala 2,371 američanov so smartphonom, medzi 18 a 35 rokmi a spýtala sa ich, či by vymenili svoj smartphone za novú Nokia Lumia 920. A odpoveď? 52% povedalo, že za žiadnu cenu, 35% ľudí váhalo a len 13% povedalo, že by to záležalo na cene.

Aký smartphone vlastnili? Neprekvapivo malo 40% ľudí iPhone, 31% malo zariadenie s Androidom a zvyšok mal BlackBerry. Tento prieskum bol nepochybne o Nokii Lumia 920, no aj tak sa z neho môžeme veľa naučiť. CouponCodes4u tvrdí, že najlákavejšia funkcia Lumie 920 nie je jej dizajn, ani fotoaparát, je to jednoducho fakt, že vám bude fungovať aj keď budete mať rukavice. Len polovica ľudí povedala, že ich zaujíma hlavne fotoaparát, aj keď je to viac, než sme si mysleli.

Nokia sa silou mocou snaží presadiť ako tretí „mobilný ekosystém“. Konkurencia je výborná a radi ju vidíme, no vec sa má tak, že Nokia má mizernú šancu na úspech. Android napreduje rýchlosťou, ktorá nám všetkým vyráža dych a nový iPhone, ktorý bude predstavený za menej než 6 hodín zas priláka ľudí, ktorí čakali na 4G LTE konektivitu.

Zdroj: PCMAG