Úvod Konkurencia Microsoft vlastní zaujímavý „plesk“ patent

Microsoft vlastní zaujímavý „plesk“ patent

2

Poznáte to. Z ničoho nič vám zazvoní mobil a vám to zrovna nevyhovuje. Jednoducho ho otočíte displejom dole a vaše zariadenie prestane zvoniť. Na túto funkciu potrebujete napríklad aplikáciu Flip4Silence. Microsoft vlastní patent, ktorý sa vzťahuje na podobnú funkciu stlmenia alebo respektíve zhasnutia displeja mobilného telefónu. Jednoducho stačí po smartfóne „plesknúť“ alebo vykonať nejaký podobný ťah a zvonenie zrazu zostane ticho a displej zhasne. Využitie?

Stojíte vo fronte na nejakom úrade alebo v čakárni u lekára kde je hrobové ticho a neraz aj zákaz telefonovania. Zákon schválnosti v tomto prípade pracuje naplno a vám zrovna niekto zavolá. Bez toho aby ste telefón vytiahli, stačí len buchnúť po vrecku nohavíc kde máte mobil a je ticho. Pokiaľ si na noc vypínate zvonenie, predsa len sa nevyhnete tomu, že pri prichádzajúcom hovore sa vám rozsvieti displej, čo v temnej noci pôsobí mimoriadne rušivo a môže vám to prekaziť slastný spánok. Opäť stačí „šlahnúť“ po displeji a je zase tma.

Ak sa vôbec dočkáme implementácie technológie do nejakého zariadenia, (kandidátom je určite Nokia, ktorá používa OS od Microsoftu) zaujímavé bude nastavenie citlivosti. Nerád by som si poriadnou fackou časom zlikvidoval displej. Privítali by ste takúto funkciu aj v Androide?

zdroj: cnet.com