Úvod Výrobcovia Lenovo Lenovo A660: Vodotesný, odolný voči prachu, dual-SIM, Android 4.0

Lenovo A660: Vodotesný, odolný voči prachu, dual-SIM, Android 4.0

2

Lenovo dnes prestavilo nové zariadenie, na ktorom beží Android 4.0 Ice Cream Sandwich, nazvané A660. Je odolné voči prachu, vodotesné a dokonca má dva sloty pre SIM karty. Pod kapotou nájdete 1 GHz procesor, 0.3 MPx predný fotoaparát, 5 MPx zadný fotoaparát a 4 palcový displej, ktorý obraz zobrazí v rozlíšení 800 x 480 pixelov. Je trochu širší (10.5mm), no na druhú stranu je to telefón, ktorý je vyrobený aby prežil apokalypsu v podobe pádu do záchodovej misy.

Tento smartphone je určený pre čínsky trh, kam sa pomaly ale isto presúva väčšina výrobcov. Jeden z dôvodov je čistá veľkosť Číny. V USA žije približne 310 miliónov ľudí, v Európe to je niečo cez 720 miliónov, no Čína v sebe nesie vyše 1.3 miliardy ľudí. Uvidíme teda tento smartphone aj mimo Číny? Pravdepodobne nie, no je dôležité si uvedomiť na čo sa zameriava. Dual-SIM je v zemi, kde záleží na každom cente veľmi dôležitá vlastnosť. Smartphone, ktorý je odolný a nepoškodí sa pri prvom kontakte s prachom, či vodou je žiadaným nejedným číňanom.

V Európe nestretávame veľa zariadení s dual-SIM, no minulý týždeň nás veľmi prekvapila Sony Xperia V. Nie len, že je dizajnovo skutočne krásna, no je aj výkonná (Snapdragon S4, 720p displej, 13 MPx fotoaparát) a aby sme nezabudli je aj úplne vodotesná a odolná voči prachu.

Kúpili by ste si dual-SIM zariadenie, ktoré je vodotesné a odolné voči prachu?

Zdroj: ZOL, Unwired View