Úvod Výrobcovia Acer Google vysvetľuje, prečo zastavil predstavenie nového smartphonu od Acer

Google vysvetľuje, prečo zastavil predstavenie nového smartphonu od Acer

0

Včera sme vás informovali o zvláštnej situácii, keď Acer zmenil plány a predstavenie svojho nového smartphonu odložili do neodvolania. Nové zariadenie používvalo Aliyun OS, ktorý vyvinula spoločnosť Alibaba, no Google tvrdí, že to je „nekompatibilná verzia Androidu.“ V momente, keď sa to stalo vydal Acer vyhlásenie, kde tvrdil, že Google „vyjadril obavy“, no a dnes Google vydal oficiálne vyhlásenie.

Kompabilita je stredobodom Android ekosystému a zaisťuje rovnaký zážitok pre vývojárov, výrobcov a spotrebitľov. Nekompatibilné verzie Androidu, ako Aliyun ten ekosystém oslabujú. Všetci členovia Open Handset Alliance sa zaviazali ku vybudovaniu jednej Android platformy a neexpedovaní nekompatibilných Android zariadení. Toto však členom OHA umožňuje zúčastňovanie sa na konkurenčných operačných systémoch.

Toto je prvý krát v histórii, keď malo členstvo v OHA svoje následky. Doteraz sa nám zdalo, že to je príjemné zoskupenie partnerov, ktorí spoločne vytvárajú Android. Teraz však vidíme, že Google vidí ďalej, než len za slovo „príjemné“. Mimochodom, Amazon nie je členom OHA a tak môže voľne vytvárať svoje vlastné verzie Androidu a používať ich vo svojom Kindle Fire.

Zatiaľ čo Google vydal pomocou svojho hovorníka svoje stanovisko, Andy Rubin odoslal článok na oficiálny blog Androidu, ktorý si môžete prečítať tu a keď by ste chceli skrátenú verziu, tak tú nájdete na Google+.

Zdroj: The Verge