Úvod Výrobcovia Acer Evil Google alebo ako jednoducho zakázať výrobcom predstavenie zariadenia na ktorom nieje...

Evil Google alebo ako jednoducho zakázať výrobcom predstavenie zariadenia na ktorom nieje Android

4

Pred pár dňami Acer ohlásil, že predstaví zariadenie, na ktorom pobeží operačný systém založený na Linuxe, Aliyun, ktorý vyvinula čínska firma Alibaba. Dow Jones dnes napísal, že toto sa Google nepáčilo, ktorý podľa zástupcu firmy Acer „ukončil svoju Android spoluprácu a všetky iné technologické licencovanie s ich partnerom (Acer)“.

Presne tieto silné slová od svetového giganta donútili Acer zastaviť predstavenie jeho nového zariadenia, čo tak trochu pomýlilo novinárov, ktorí sa chystali túto udalosť navštíviť.

Alibaba nezostala dlho ticho a pre CNET podala vyhlásenie, „rešpektujeme a chápeme rozhodnutie nášho partnera pre oddialenie predstavenia nového telefónu, no zároveň nás desí, aký dopad to na neho má.“

Toto je celkom prvý krát, keď vidíme Google priamo zasahovať do plánov výrobcov, keďže doteraz sa zdal byť v poriadku s výrobcami, ktorí predstavovali zariadenia s konkurenčnými operačnými systémami, ako Windows Phone 8. Aby sme však nezakričali hop, kým neskočíme, tak musím dodať, že celá táto kauza mi príde divná a aby sa všetko vysvetlilo, budeme musieť počkať na oficiálne vyhlásenie Google.

[youtube]oMLL0FELZyI[/youtube]

Tí, ktorých zaujíma spomínaný OS si môžu pozrieť video vyššie, ktoré ho pekne popisuje. Musím uznať, že vôbec nevyzerá zle, no to je pravdepodobne kvôli tomu, že to je prerobený Android. Na tomto operačnom systéme dokonca spustíte natívne Android aplikácie.

Čo si však myslíte o tejto kauze? Je Google skutočne taký diabolský alebo má pravdu a rozhodnutie zasiahnuť bolo to správne?

Zdroje: CNET, Dow Jones, Phandroid