Úvod Konkurencia Apple obviňuje poľský on-line obchod A.pl pre zneužívanie obchodnej značky. Pôjde to...

Apple obviňuje poľský on-line obchod A.pl pre zneužívanie obchodnej značky. Pôjde to pravdepodobne pred súd

11

Všetci sme si už zvykli na veľkú kauzu Apple vs. Samsung, v ktorej kalifornské jabĺčko neustále útoči prostredníctvom súdov na výrobcu Android zariadení s tým, že kopíruje jeho produkty.

Spoločnosť Apple je však znovu nespokojná s kopírovaním, tentokrát so sesterskou spoločnosťou (fresh24.pl) on-line poľského obchodu A.pl, ktorá používa v jej logu tvar zeleného ovocia, údajne s „podobnými“ detailami loga Apple.

Podľa spoločnosti Apple zneužíva fresh24.pl vďaka súčasnému logu jej známe meno a slávu vo svoj prospech bez vynaloženia nákladov. A.pl je však odhodlaný obhajovať svoju značku aj pred súdom, pred ktorý plánuje jabĺčko isť. Ten sa môže ťahať aj 2-3 roky.

Výhodou súdenia sa s Apple je však tá, že A.pl a fresh24.pl si tak môžu spraviť výborný marketing, no v prípade prehry by to pre nich znamenalo veľké problémy. Určite budeme tento proces sledovať aj naďalej, a prinášať nové informácie o jeho vývoji.

No a čo si o tom myslíte vy? Postupuje Apple v strážení svojej slávy správne, alebo to už týmto preháňa? Dajte nám vedieť váš názor.

Zdroj: blog.gsmarena.com