Úvod Konkurencia Ako by mohol vyzerať iPhone 5? Ohrozí Android?

Ako by mohol vyzerať iPhone 5? Ohrozí Android?

11

Posledné týždne nám dali jasne najavo, že Apple svoje biele rukavičky už nadobro zahodil a že jediné čo stojí medzi ním a globálnou dominanciou sú súdy a to všade po svete. Nič to však nemení na fakte, že aby mohli uspieť, musia produkovať. Na IFA 2012 v Berlíne sa redaktori The Verge stretli s maketou iPhone 5, ktorá bola zhotovená zo všetkých dohád a fámov, ktoré sme doposiaľ videli.

Aký krok však Apple spraví? Pôjde skutočne o predĺžené zariadenie? Naučili sa od Android zariadení, že zariadenia pod 4 palce niesu tak obľúbené ako tie 4+ palcami?

Podľa rôznych zdrojov bude nový iPhone 5 vyzerať presne alebo veľmi podobne ako ten, ktorý je na obrázkoch, či na videu. Ide o väčší, predĺžený dizajn s dvojfarebným zadným krytom, zúženým konektorom pre nabíjanie a premiestneným 3.5mm audio jackom.

Prečítajte si prečo píšeme aj o iOS.

Táto maketa bola prvý krát spozorovaná GSM Israel a rôzne spoločnosti sú si natoľko isté, že začali naň začali vyrábať rôzne príslušenstvo. Čo to však znamená pre Android zariadenia? Budeme pri Androide vidieť pokles podielu na trhu? Aký vplyv na predaje budú mať súdne spory?

Tieto otázky nám budú zodpovedané už čoskoro, no zatiaľ nám neostáva nič iné len špekulovať. Čo si o novom zariadení od Apple myslíte vy?

Video

Galéria

[nggallery id=145]

Zdroj: The Verge, GSM Israel