Úvod Novinky Aplikácie Adobe podporuje HTML5: Flashu sa bude snažiť zbaviť pomocou nového programu Edge...

Adobe podporuje HTML5: Flashu sa bude snažiť zbaviť pomocou nového programu Edge Animate

0

Adobe dnes vypustil ich nový sofware pod názvom Edge Animate a PhoneGap. Sú to programy, ktoré boli navrhnuté aby presadili HTML5 a Internet tak úplne očistili od Flashu.

Zatiaľ čo toto je naozaj skvelá správa pre vývojárov, my ostatní by sme taktiež mali vedieť o čo ide. Už dávno som rozmýšľal nad tým, že fakt, že tisícky ľudí majú Flash tak radi, nebude úplne jednoduché sa ho úplne zbaviť. Rozhodne nie, kým tu nie je žiaden software, ktorého ovládanie by nepripomínalo misiu Apollo 11. Flash sa stal v minulosti akýmsi štandardom pre animácie a to hlavne pre to, že sa jednoducho ovládal.

Adobe okrem Edge Animate vydal aj niekoľko ďalších pomôcok pre vývojárov, medzi ktoré patrí aj Edge Inspect, čo je cross-platformový debugger, Edge WebFonts, ktorý v sebe nesie 500 nových fontov (vrátane dvoch úplne nových od Adobe) a PhoneGap. PhoneGap je cloudová služba, ktorá dokáže využiť HTML5, CSS alebo JavaScript a potom ho cez cloud použiť v aplikácii pre iOS, Android, Windows Phone, webOS, BlackBerry OS, Bada alebo Symbian.

Ak si vývojár, tak zamier na stránky Adobe, keďže Adobe Animate je dnes úplne zadarmo. Vyzerá to tak, že medzera, ktorú zanechal Adobe keď zrušil ich mobilný flash sa čoskoro zaplní.

Zdroj: Adobe, AndroidCentral