Úvod Konkurencia Určil Apple svojim iPhonom v roku 2007 trend, alebo len Samsung...

[Úvaha] Určil Apple svojim iPhonom v roku 2007 trend, alebo len Samsung jednoducho kopíroval?

2

Posledné týždne zaplavili internet informácie o konflikte medzi nadnárodnými korporáciami Apple a Samsung-om. Vytvorili sa tak dve strany fanúšikov, ktoré sa navzájom medzi sebou neznášajú. Strana „Apple“ tvrdí, že Samsung kopíruje aj škrabanec na displeji iPhone, a druhá „Samsung“ strana obhajuje túto spoločnosť, že sa len jednoducho nechala inšpirovať novým trendom iPhone z roku 2007 od kalifornského jabĺčka, a nič také strašné sa nestalo. 

Na obrázku nižšie môžete vidieť vývoj Samsung smartfónov, ktorý pravdepodobne ovplyvnilo predstavenie iPhone v roku 2007. Samsung po roku 2007 uviedol na trh produkty s dizajnom a konštrukciou, nehovoriac o užívateľskom prostredí TouchWiz v operačnom systéme Android, ktoré sú v niektorých detailoch identické s iPhone a iOS. Samozrejme, môže byť ešte možnosť, že Samsung na takýchto produktoch pracoval už pred rokom 2007, len ho spoločnosť Apple predbehla.

Pred pár dňami Google prehlásil, že väčšina obvinení zo strany Apple na Samsung, nemá s Androidom takmer nič spoločné. No ešte za éry Steva Jobsa, spoluzakladateľa Apple, padlo z jeho úst tvrdenie, aký je Android ukradnutý produkt a ako ho on sám zničí. Apple si tak podľa všetkého robí zálusk na viacero výrobcov mobilných zariadení, ktoré bežia na operačnom systéme Android. Samsung ich podľa všetkého nahneval najviac, pretože okrem integrácie Androidu, podľa nich kradol aj hardvérové, resp. dizajnové myšlienky a inovácie.

Nedávne rozhodnutie súdu v prospech Apple určite tento konflikt neutíši. Ako bude ďalej pokračovať spor medzi Apple a Samsung-om nikto netuší, preto nám nezostáva nič iné, ako čakať na čerstvé informácie.