Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: ISS?

Tip na aplikáciu: ISS?

0

Pokiaľ sa aspoň trochu zaujímate o astronómiu a techniku alebo len tak vyhľadávate rôzne zaujímavosti, táto aplikácia by vám mohla v celku urobiť radosť. Pomocou nej totižto môžete sledovať kde sa nachádza medzinárodná vesmírna stanica ISS a kedy vám preletí ponad hlavu.

ISS obehne zem cca každých 92 minút a vy to môžete sledovať priamo na displeji. Na Google mape, či už normálnej alebo si zapnete satelitnú, uvidíte zobrazenú svoju polohu, polohu ISS a zelenú čiaru, ktorá zobrazuje dráhu 50 minút pred aktuálnou pozíciou ISS a 50 minút po aktuálnom umiestnení stanice. Pokiaľ bude dráha smerovať zrovna ponad Slovensko alebo strednú Európu, okolo vašej polohy bude červené ohraničenie, ktoré znamená, že ISS môžete pozorovať aj zo zeme.

Najlepšie to bude pochopiteľne v noci, pretože ISS je druhý najjasnejší objekt na nebi, hneď po mesiaci. Samozrejme neplatí to vždy, pretože musí byť osvetlená slnkom a nesmie byť zrovna v kužeľovom tieni zeme. Každopádne sa jedná o zaujímavú bezplatnú aplikáciu.

[app]com.androidesimple.iss[/app]