Úvod Neprehliadnite vlavo Sony predstavilo nový senzor pre mobilné zariadenia, Exmor RS, ktorý prináša kvalitnejšie...

Sony predstavilo nový senzor pre mobilné zariadenia, Exmor RS, ktorý prináša kvalitnejšie fotky a video

0

Po tom ako sme vám dnes priniesli správu o tom, že Sony oficiálne potvrdilo existenciu Sony Xperia SL sa dozvedáme, že predstavili aj novú generáciu ich senzoru, ktorý používajú v mobilných zariadeniach. Je nástupcom doteraz používaného senzoru Exmor R.

 

Exmor RS používa CMOS senzor so štandardným RGB kódovaním. Toto je však pokrok, keďže modely, ktoré sa používali doteraz potrebovali dodatočné senzory na biele, červené, zelené a modré svetlo.

Očakáva sa, že Exmor RS príde na trh už v Októbri a to rovno v troch variantách: dve varianty 8 MP jednotiek a jedna high-end 13 MP varianta. Sony okrem toho tvrdí, že vyvinuli nové objektívy, ktoré používajú f/2.2, čo už umožňuje vyššiu kvalitu fotiek a videa.

Keďže prišlo oznámenie Exmor RS tak pozde, tak nepredpokladáme, že telefóny predstavené 29. Augusta na IFA v Berlíne budú v sebe niesť tento nový senzor, naopak si myslíme, že prídu až s novou radou Xperia zariadení a to na začiatku 2013. Toto však nieje výborná správa len pre fanúšikov Sony. Nezabudnite na to, že veľké značky ako Samsung, či dokonca aj Apple používajú technológie od Sony.

Zdroj: Engadget