Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung a Apple vydali vyhlásenia k rozhodnutiu súdu. A tak trochu aj...

Samsung a Apple vydali vyhlásenia k rozhodnutiu súdu. A tak trochu aj Microsoft

11

Verdikt súdu prišiel len pred pár hodinami, no už teraz máme oficiálne vyhlásenia obidvoch spoločností v ktorých neskrývajú svoje pocity o rozhodnutí. V článku nájdete preložené vyhlásenia.

 

Samsung

Dnešný verdikt by nemal byť braný ako víťazstvo pre Apple ale ako strata pre amerického spotrebiteľa. Toto rozhodnutie bude viesť k menej možnostiam, menej inováciám a potenciálne k vyšším cenám. Je poľutovaniahodné, že s patentovým zákonom sa dá manipulovať aby dal jednej spoločnosti výsadu vlastniť možnosť vyrábať obdĺžniky so zaoblenými okrajmi alebo technológie, ktoré sú konštantne vyvíjané a vylepšované Samsungom a ostatnými spoločnosťami. Spotrebitelia majú právo na výber a keď si kupujú produkt od Samsungu, tak vedia čo si kupujú. Toto nieje posledné slovo v tomto alebo aj v ďalších súdnych sporoch po celom svete, z ktorých už niektoré zamietli žiadosti Apple. Samsung bude pokračovať v inováciách a pre spotrebiteľa aj naďalej ponúkne možnosti.

 

Apple

Sme súdu vďační za ich službu a za investovanie ich času aby si vypočuli náš príbeh a sme nadšení, že sme ho konečne mohli povedať. Hora dôkazov, ktorá sa počas súdneho procesu musela prebrať poukazuje na to, že kopírovanie Samsungu zašlo oveľa ďalej, než sme si mysleli. Súdne spory medzi Apple a Samsungom boli o oveľa viac než len o patentoch alebo peniazoch. Boli o hodnotách. V Apple si ceníme originalitu a inováciu a do vyrábania najlepších produktov na Zemi vkladáme celé svoje životy. Tieto produkty vyrábame aby sme potešili našich zákazníkov a nerobíme ich pre našu konkurenciu. Tlieskame súdu, že zhodnotil správanie Samsungu ako úmyselné a pre vyslanie hlasnej a čistej správy, že kradnutie nieje správne.

Zamestnanci Microsoftu tiež nezostali dlho ticho. Aj keď nevydali oficiálne vyjadrenie je jasné, že sa smejú od ucha po ucho. Tento výraz sa dá pozorovať na Bill Cox-ovi, ktorý je seniorský riaditeľ marketingu Windows Phone a na Frank Shaw-ovi. Títo pánovia odoslali nasledujúce tweety:

@billcox: Windows Phone is looking gooooood right now.

@fxshaw: Using Bing Local Scout on my Windows Phone to look for a place to drink a pint. Love that UI. Fresh. Unique. Different. That is all.

Zaujímavé vyjadrenie od všetkých. Čo si však myslíte vy? Bolo rozhodnutie súdu na mieste alebo to zas a znovu prehnali? Čo hovoríte na úsmevné tweety Microsoftu? Nezabudnite zahlasovať v ankete.

[poll id=“30″]

Zdroj: WinSource, Phandroid

[no_toc]