Úvod Aplikácie Profesia.sk NEW: Nájdite si prácu pomocou vášho smartphonu

Profesia.sk NEW: Nájdite si prácu pomocou vášho smartphonu

6

Nájsť si prácu v dnešnej dobe je asi ako nájsť posledných jedincov živočícha, ktorý je tesne pred vyhynutím. Je to ťažké a to hlavne na Slovensku. Tento fakt teda pridáva k dôležitosti aplikácie, ktorú vám dnes s radosťou predstavíme. Veľmi milí a ochotní ľudia z webu Profesia.sk nám sprístupnili ich novú Android aplikáciu o pár dní skôr, pred jej oficiálnym spustením na Google Play a tak vám ju takto exkluzívne môžeme predstaviť.

Profesia.sk je portál, ktorý je známy tým, že v ňom nájdete pracovné ponuky z celého Slovenska. V tomto duchu sa nesie aj ich mobilná aplikácia, ktorá sa snaží priniesť pracovné ponuky priamo do vašej dlane bez toho, aby ste si museli zapnúť počítač.

O sebe to tvrdí aj samotná aplikácia, „S jednoduchou aplikáciou Profesia.sk vám už nikdy neunikne práca, po ktorej túžite.“ s čím sa nedá nesúhlasiť. Autori spoločnosti GFX-pulse si dali záležať na každom detaile a tak aplikácia vyzerá skutočne famózne.

Prvé zapnutie chvíľu trvá, aplikácia si musí zapísať dôležité súbory, no každé ďalšie zapnutie je už bleskurýchle, čo svedčí o kvalite spracovania, ktoré je na vysokej úrovni. Po rýchlom načítaní sa ocitnete na hlavnej stránke aplikácie, ktorá vám ponúkne jednoduchý, no o to užitočnejší výber.

 

Privíta vás výber vysneného zamestnania a druhou možnosťou je vaše bydlisko, resp. kde by ste chceli pracovať. Potom stačí tapnúť na „Vyhľadať“ a pracovné ponuky sa zobrazia do pár sekúnd.

Výsledky sú zobrazené v dvoch stĺpčekoch označených ako „Vyhovujúce“ a „Podobné“. V tomto prehľade nájdete okrem iného pomenovanie pracovnej pozície, názov zamestnávateľa, kategóriu zamestnania ako aj mesto, v ktorom sa nachádza.

Po kliknutí na jednotlivé ponuky sa vám už rozbalí celý rozpis so všetkými informáciami, tak ako sme na to zvyknutí z webovej verzie Profesia.sk. Nebude chýbať popis náplne práce, požadované vzdelanie a informácie o zamestnávateľovi.

Na spodku obrazovky nájdete panel s nástrojmi, ktoré obsahujú funkcie ako označiť ponuku ako obľúbenú pre rýchly prístup z menu, poslanie emailom, odoslanie na Google Drive, či Evernote, priamy odkaz na ponuku na www.profesia.sk a potom klasické zdieľanie na všetky sociálne siete, ktoré máte nainštalované.

 

Na hlavnej obrazovke ďalej nájdeme záložky, ktoré sú tam umiestnené hlavne pre to, aby ste nestratili prehľad o svojich vyhľadávaniach a tak isto pre väčšie pohodlie.

V nastaveniach sa nachádza už len zvuk notifikácie a farba LED diódy pri upozornení.

A to je presne to, čo nás na tejto aplikácii milo prekvapilo. Push notifikácie pri nových pracovných ponukách sú skutočne niečo, čo je nápomocné a tak nebudete aplikáciu musieť navštíviť desať krát za deň, no len vtedy, keď skutočne pribudne nová ponuka.

Aplikácia Profesia.sk už dlho chýbala v nemálo pestrom repertoári slovenských aplikácií. Fakt, že si budete vedieť nájsť novú prácu z pohodlia vášho smartphonu si vyhral naše srdce. Kombinácia užitočnosti a špičkového prevedenia z nej robí bezkonkurenčnú aplikáciu vo svojom obore.

Plný popis k aplikácii ako aj jej iOS súrodenca môžete nájsť priamo na webe Profesia.sk. Ak ste si aplikáciu ešte nestiahli, tak tak urobte čím skôr a nezabudnite autorom na Google Play zanechať hodnotenie.

Tip: Máte horúci tip na zaujímavú aplikáciu o ktorej by sme mali vedieť? Zašlite nám ju na tip@androidportal.sk a my sa vám ozveme.

[app]sk.profesia.application[/app]