Úvod Konkurencia Platba od Samsungu pre Apple za porušovanie patentov neprebehne formou kamiónov a...

Platba od Samsungu pre Apple za porušovanie patentov neprebehne formou kamiónov a 5 centoviek. Je to len HOAX a virálna reklama pre web stránky

2

Posledné dni bol internet zaplnený správou, že spoločnosť Samsung zaplatí Apple za porušovanie patentov 1 miliardu amerických dolárov formou 30 kamiónov, ktoré budú naložené 5 centovými mincami. Článok s takýmto názvom sa dokáže šíriť svetelnou rýchlosťou aj bez toho, aby si jeho čitateľ overil zdroje a autor článku oficiálne informácie.

Ak teda zadáte do vyhľadávaču google slová ako „samsung apple trucks 5 cent coins“, dostanete výsledok s obrovským množstvom článkov, ktoré majú takmer rovnaký názov „Samsung Paid Fine to Apple by 30 Trucks of 5-Cent Coins“.

Prehlásenie Lee Kun-hee, predsedu spoločnosti Samsung Electronics, pre média:

Samsung sa nenechá zastrašiť skupinou „geeks with style“, a keby naozaj chce Samsung hrať špinavú hru, tak vie veľmi dobre, ako na to. 

Koneckoncov to znamená, že „30 kamiónov plných 5 centoviek“ je len veľký žart z meme komixu, z ktorého média spravili veľký hit. Propagácia vymysleného príbehu nabrala vďaka známej web stránke 9gag.com, na ktorej nájdete množstvo vtipných obrázkov, veľkú rýchlosť.

Čo poviete na takýto HOAX? Verili ste tomu, že by bola spoločnosť Samsung takého niečoho schopná?

Zdroj: i-3d.org