Úvod Neprehliadnite vlavo Android a iOS zariadenia sa adaptovali rýchlejšie ako akákoľvek konzumná technológia

Android a iOS zariadenia sa adaptovali rýchlejšie ako akákoľvek konzumná technológia

0

Ak by ste potrebovali akýkoľvek dôkaz o tom aké žiadané sú smartphony a tablety, tak ho tu máte. Android a iOS zariadenia sme si začali kupovať rýchlejšie než akékoľvek iné spotrebiteľské technologické zariadenie a to rovno za celú históriu. To tvrdí výskum firmy Flurry, ktorá tvrdí, že na svete sa počas Júla, 2012 pohybovalo viac než 640 miliónov Android a iOS zariadení.

Aby nám to z Flurry uviedli do perspektívy, vytvorili menší prehľad adaptácie ďalších známych produktov, resp. technológií. Android a iOS zariadenia sa adaptovali:

  • 10 krát rýchlejšie, než PC
  • 2 krát rýchlejšie než Internet
  • 3 krát rýchlejšie než sociálne siete

Keď sa tieto čísla rozdelia podľa krajín, tak jasným víťazom je samozrejme USA, no vyzerá to tak, že Čína získa prvesnstvo a to už čoskoro. Tento trend nám začne byť jasnejší, keď sa pozrieme na štatistiky podľa krajín, kde je čína o viac než 120% pred Čile. Ďalej nasleduje Brazília, Argentína, Irán a Vietnam.

Z vyššie uvedeného grafu je jasné, že rýchlosť rastu sa znižuje v krajinách ako je USA. Toto je jasné hlavne z grafu uvedeného nižšie, kde sa do úvahy zobrazli osoby medzi 15-64 rokov. Prvé tri krajiny, Singapur, Hong Kong a Švédsko sa približujú k 100% saturácii. Agentúra Flurry ďalej poukazuje na to, že krajiny v ktorých je popularita smartphonov najväčšia majú už dlho trvajúcu históriu v konzumnej elektronike a relatívne malú populáciu.

Posledný graf zobrazuje používanie aplikácií a prirovnáva to k celkovej populácii používateľov Android a iOS zariadení. Percento ľudí, ktorí používajú aplikácie a sú z USA padá, lebo ľudia všade po svete začali s adopciou smartphonov.

Android tablety a iPad samozrejme taktiež reprezentujú určitú čiastku týchto štatistík, no väčšina zariadení, ktoré hrajú hlavnú rolu budú Android smartphony alebo iPhony. Vyzerá to tak, že smartphone je najžiadanejší kus spotrebiteľskej technológie aký sme mohli zazrieť v našej krátkej histórii. Momentálne je najžhavejší trh práve v Číne a väčšina výrobcov sa sústreďuje práve tam.

Zdroj: Flurry, AndroidAuthority