Úvod Novinky UK spúšťa nový mobilný internet zadarmo, podporujúci reklamy

UK spúšťa nový mobilný internet zadarmo, podporujúci reklamy

2

Mobilný internet v UK môže byť váš len za cenu SIM karty a vašich pár minút každý deň. Samba spustila mobilný internet na sieti Three, ktorý podporuje platenie za internet v podobe prezerania si reklamy, ktorá trvá zhruba dve a pol minúty. Na oplátku za to dostanete zhruba 517 megabajtov dát mesačne. Firma predáva microSIM aj normálne SIM za cenu £2.99, spolu s poštovným to výjde na prijateľných £4.99.

USB dongle bude dostupný pozdejšie, no zaregistrovať sa môžete už teraz a keď už bude prístupný, tak vám pošlú email.

Prezeranie reklám vyžaduje inštaláciu pluginu do prehliadaču alebo aplikáciu na iPad. Bohužiaľ momentálne niesu podporované žiadne iné tablety. Väčšina reklám vyzerá byť semi-interaktívnych, takže si ich pravdepodobne budete musieť pozrieť. Kredit, ktorý si pri prezeraní reklám budujete nieje ničím obmedzený, obmedziť sa môže len počet prezrení rovnakej reklamy.

Ďalšia vec, ktorá môže odradiť potenciálnych zákazníkov je fakt, že tento internet sa nemôže používať pre prístup k pornografii alebo podobným materiálom. Stále je to však výborná možnosť, ktorá poslúži ak náhodou pôjdete do UK alebo tam bývate.

Je nám jasné, že pre ľudí žijúcich na Slovensku je to momentálne neaktuálne, no vieme si predstaviť podobnú službu aj u nás. Čo na to hovoríte vy? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: The Verge, BBC