Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung Galaxy S3 má už cez 10 miliónov šťastných majiteľov

Samsung Galaxy S3 má už cez 10 miliónov šťastných majiteľov

1

Spoločnosť Samsung cez víkend zobrala kalkulačku a upresnila čísla predaja svojej vlajkovej lode, modelu Galaxy S3. Výsledok je rozhodne zaujímavý. Po dvoch mesiacoch sa na celosvetovom trhu predalo niečo cez 10 000 000 zariadení, čo je určite obdivuhodné.

Úspešný boli aj predchodcovia tohto modelu a Samsung Galaxy S a S2 dosiahli hranicu „iba“ 20-tich miliónov predaných kusov za obdobie jedného roku. Skutočnosť, že Galaxy S3 dosiahla polovicu ich celoročného predaja už za dva mesiace nabáda analytikov k pozitívnym odhadom predajných čísel v budúcnosti. Povráva sa, že do konca roka by si našlo svoju „Es trojku“ ďalších 10 až 15 miliónov ľudí.

Šéf Samsungu, JK Shin, sa pre kórejskú tlačovú agentúru Yonhap vyjadril, že vzhľadom na prebiehajúcu situáciu v segmente inteligentných telefónov by Samsung mohol vykázať zisk za druhý štvrťrok vo výške až 4,9 miliardy eur.

Okrem toho má Samsung v rukáve ďalšie eso. 15. augusta má v pláne predstaviť nového člena Galaxy rodiny a podľa odhadov pôjde pravdepodobne o ďalšiu generáciu tabletofónu, Galaxy Note 2, ktorý si tak isto získal svoju skupinu používateľov a ktorého sa predalo cez 5 miliónov kusov. Dúfame, že si Samsung trend udrží a bude nám prinášať stále dokonalejšie zariadenia.

[androidnext.de]