Úvod Neprehliadnite vlavo Recenzia: Audio dock Samsung DA-E550

Recenzia: Audio dock Samsung DA-E550

0

Smartfóny a tablety robí dokonalejšími možnosť použiť rôzne príslušenstvo. Medzi určite najpreferovanejšie patria doplnky zamerané na hudbu. Viď napríklad HTC. Beats slúchadlá s Beats software-om sú jednoducho zážitkom. Teraz sa ale pozrieme na zaujímavé zariadenie od Samsungu, ktoré nám umožní prehrávať hudbu bezdrôtovo pomocou svojich externých reproduktorov.

Špecifikácia

  • 2 kanály
  • Dekódovanie formátu APTX
  • Rozhranie micro USB
  • Rozhranie Bluetooth
  • 1 zvukový vstup
  • 2 x 5 W (hlavný reproduktor)
  • Univerzálny vstup pre napätia
  • Prevádzková spotreba – 0,15 W
  • Spotreba v režime stand-by – 0,38 W
  • Rozmery – 463 x 122 x 152 mm

Cenový Prehľad

Graf ceny produktu Samsung DA-E550 poskytuje server Heureka.sk

 

Konštrukcia/prevedenie/dizajn

Na úvod treba povedať, že Samsung DA-E550 je vôbec jeden z prvých audio systémov, ktorý podporuje dvojité dokovanie pre zariadenia Samsung ako aj Apple. (Tak isto aj modely DA-E650 a DA-E750)

Zariadenie je vyrobené z pevného plastu s lesklou povrchovou úpravou a ponúka nekonvenčný „bumerangový“ tvar, ktorý môže na prvý pohľad pôsobiť neprakticky, predsa len kváder alebo kocku niekam umiestníte lepšie, ale tvar vôbec nie je prekážkou. Naopak. V bielom prevedení so sivými membránami, so stredmi v zrkadlovej úprave je zariadenie absolútne štýlové a skvele dokáže vylepšiť interiér vašej kancelárie, poprípade izby alebo internátu.

Napriek oválnym tvarom je DA-E550 absolútne stabilné vďaka korekčnému stojanu v strede a gumovým podložkám na okrajoch dolnej časti zariadenia. Po miernom zatlačení na čelnej strane sa na nás vysunie stojan s microUSB a s Apple konektormi. Konektory nie sú pevné a je s nimi možno pohybovať v miernych náklonoch dopredu a dozadu. Stabilitu zariadenia v docku zlepší gumová podložka na mieru stojana, ktorá je v balení.

 

Na lavej strane nájdeme logo Samsungu a na pravej štvoricu dotykových tlačidiel v poradí od stredu: wireless, vol.-, vol.+, play/pause. Obával som sa toho, že tlačidlá sú dotykové, no nebol s nimi žiadny problém. V konečnom dôsledku budete tento audio systém ovládať hlavne pomocou vašeho smartfónu.

 

Používanie

Zariadenie sa používalo skvele. Krásne sedelo tam kde sme ho umiestnili, dotykové tlačidlá reagovali tak ako mali a diaľkové ovládanie tak isto. Na zasunutie smartfónu do docku na prvý šup budete potrebovať trochu praxe ale to nie je žiadny problém. Spárovanie a pripájanie pomocou technológie Bluetooth 3.0 prebiehalo hladko a rýchlo.

Špeciálne pre smartfóny Samsung existuje aplikácia s názvom Samsung Wireless Audio Dock, ktorá vám umožní kontrolovať úroveň nabitia batérie, zistiť koľko je hodín, a počúvať správy o počasí či dokonca aktuálnej teplote.

[app]com.samsung.dockingaudio[/app]

S audio dockom pochopiteľne spárujete cez Bluetooth akýkoľvek smartfón.

 

Zvuk

Samsung DA E 550 používa špeciálny kodek apt-X, ktorý v kombinácii s rozhraním Bluetooth 3.0 kompenzuje straty kvality zvuku pri bezdrôtovom prenose na úplné minimum. Tento problém zvyčajne vzniká pri komprimovaní súborov. Samozrejme musíte mať aj vašu obľúbenú hudbu v super kvalite.

Nie som žiadny hudobný fanatik, ale hudbu počúvam každodenne a rád a rád mám aj kvalitnú reprodukciu danej hudby. Tento audio dock ma prekvapil kombináciou hlasitosti a kvality zvuku vzhľadom na samotné rozmery zariadenia, ktoré nie je žiadny obor. Vyzerá to, že kodek apt-X naozaj funguje. Dock bezproblémovo príjemne ozvučil stredne veľkú izbu a do týchto priestorov je aj určený. Podobne si ho viem predstaviť na internáte alebo v kancelárii. Hodí sa aj na chatu ale ako pozadie kľudnej rodinnej grilovačky. Bujarú oslavu zariadenie jednoznačne ozvučiť nedokáže.

 

Záver

Audio dock bol príjemným spoločníkom, ktorý mi prehral obľúbenú hudbu a svojim vzhľadom zaujímavo oživil interiér. Cena začína na 170-tich eurách, ktorá nie je zlá, ale keby som bol odhodlaný si zadovážiť audio dock, predsa len by som si radšej už obstaral vyššiu radu, model DA-E651, ktorý je iba o cca 50 eur drahší a poskytuje vyššiu kvalitu a štandard, a o ktorom sa v blízkej budúcnosti na našom webe dozviete viac.

 

Samsung DA-E651

Graf ceny produktu Samsung DA-E651 poskytuje server Heureka.sk