Úvod Novinky Podiel trhu Androida v Španielsku je neuveriteľných 84%

Podiel trhu Androida v Španielsku je neuveriteľných 84%

0

V USA je podiel trhu nášho obľúbeného zeleného robota na úctyhodných 50% a vyzerá to tak, že sa tam aj udrží, hlavne preto, že podiel trhu iOS sa mierne zvýšil po tom ako iPhone spustili u ďalšieho operátora. Samozrejme nemôžeme zabudnúť ani na RIM, spoločnosť ktorá má stále slušný podiel na trhu aj napriek ich finančným problémom. Aká je však situácia v Európe?

 

Podľa najnovšej správy úplne iná! A nie len v Európe. V Číne tvorí Android 70% mobilného trhu, no dnešným frajerom je Španielsko, v ktorom si Android zamilovalo 84% spotrebiteľov. To znamená, že viac než 4 z 5 ľudí, ktorí si kúpia smartphone si vyberú Android. Tomu sa celkom ťažko verí, keďže sa to blíži k číslam, ktoré dosiahol len Microsoft s ich Windowsom.

Ako je to možné? Dominic Sunnebo, riaditeľ customer insight a World Panel ComTech, vraví:

„Vidíme nárast v predajoch Android zariadení hlavne preto, že spotrebitelia si začali vymieňať ich viac tradičné telefóny za smartphony. Android zariadenia ponúkajú jednoduchšiu platformu, ktorá dovoľuje spotrebiteľom vymeniť svoje staré zariadenie za nové, keďže veľa krát v tomto rozhoduje cena a multimediálne schopnosti, v ktorých Android vyniká.“

Android je jednoducho primárna voľba pre veľa ľudí, bez ohľadu na to, či si chcú zaobstarať high-end smartphone alebo low-end smartphone za 50 eúr s dvojročnou zmluvou, čo je pravdepodobne prípad vysokých čísel, keďže väčšinu ľudí nezaujímajú high-end zariadenia.

Ako povedal Dominic, tieto čísla sú výsledkom toho, že veľa ľudí vymieňa „klasické“ mobily (napríklad Nokie so Symbianom) za výkonnejšie Android smartphony. Toto sa samozrejme páči aj operátorom, keďže zákazníci so smartphonami väčšinou míňajú viac peňazí na služby a dátové plány, ktoré si prikúpia k zariadeniu.

Zdroj: Telegraph