Úvod Novinky Nielsen: Android rastie rýchlejšie než iOS, Google aj Apple vytlačili konkurenciu

Nielsen: Android rastie rýchlejšie než iOS, Google aj Apple vytlačili konkurenciu

1

Najnovšia správa od Nielsen poukazuje na to, že ako smartphony aj naďalej pokračujú v raste, popularita Apple a Google narastá spolu s nimi. Android na prvom mieste a iOS tesne v závese. Táto popularita však prináša aj smutné osudy pre spoločnosti ako RIM, kde pre nich na trhu nezostalo dosť miesta a tak museli zmeniť svoje zameranie. Rovnaký osud postihol aj Windows, keď im nevyšiel ich ťah s Windows Phone 7.

Adopcia smartphonov v USA tento Marec presiahla 50 percentnú hranicu a do Júna dosiahla hranicu 54.9 percent. Toto momentum sa nemení ani v Júli a predpokladá sa, že tak bude pokračovať aj naďalej, keď približne dve tretiny všetkých nákupov mobilných telefónov tvoria smartphony.

Správa ďalej poukazuje na to, že Android a iOS pokračujú v posilňovaní na trhu, kde Android tvorí 51.8 percent a iOS od Apple 34.3 percent, zatiaľ čo Blackberry tvorí len 8.1 percent. Microsoftu sa taktiež nedarilo, keď jeho podiel na trhu klesol z 5.8 percent, ktoré zaznamenal v Marci, na 4.3 percenta v Júni.

Zatiaľ čo Android a iOS dominujú trhu so smartphonami je nutné spomenúť, že Android rastie trochu rýchlejšie ako jeho rivali. 54.6 percent ľudí, ktorí si kupujú nový smartphone uprednostní Android a 36.3 percent si zvolí iOS, čo je signifikantne menej, než zaznamenaných 43 percent z Februára.

V poli výrobcov je Apple suverénne na prvom mieste s 34 percentami, keďže v tejto firme neexistuje fragmentácia. Android tvorí väčšiu časť trhu, no je rozdelený medzi Samsung (17 percent), HTC (14 percent), Motorola (11 percent) a ostatných výrobcov (9 percent).

Zdroj: Nielsen, The Verge