Úvod Neprehliadnite vlavo Multimediálne centrum v novom Boeingu 787 je poháňané Androidom

Multimediálne centrum v novom Boeingu 787 je poháňané Androidom

0

Najnovšie komerčné lietadlo spoločnosti Qatar Airways, Boeing 787-800 Dreamliner obsahuje 22 miest prvej triedy a 232 miest pre cestujúcich, ktorí cestujú 2. triedou. Pre tých, ktorých trochu berie letectvo prichádza nový Boeing s kopou nových funkcií ako napríklad s novou technológiou, ktorá znižuje hluk, ktorý vytvárajú jeho motory alebo nový, ešte viac aerodynamický dizajn.

Najlepšia vec na tomto lietadle je jeho IFEC (In-Flight Entertainement and Connectivity) systém, ktorý je poháňaný Androidom!

 

TPMU (Touch Passenger Media Units) prichádzajú v dvoch verziách, 17.3 palcové prevedenie pre pasažierov cestujúcich prvou triedou a 10.1 palcov pre pasažierov 2. triedy. TMPU Avant je kompletne integrovaná jednotka, ktorá pozostáva z STMicro dvojjadrového procesoru založeného na architektúre ARM s 1GB RAM a 256GB SSD. Aby sme vám to predstavili trochu inak, každý Boeing 787 Dreamliner prichádza s 508 jadrami, 254GB RAM a 63.5TB úložného miesta na SSD!

Ak vás toto dostatočne nepresvedčilo, ich centrálny server prichádza s 32 jadrovým procesorom (Intel Xeon alebo AMD Opteron), 128GB RAM a 4TB úložného miesta.

 

Zatiaľ čo tento celý systém pre zábavu beží na Androide, používa aj vlastné aplikácie. Lietadlo tak isto podporuje aj WiFi a 3G/HSPA+ GSM konektivitu, čo teda umožňuje cestujúcim spojiť sa s priateľmi a rodinou zatiaľ čo letia vo výške 12 kilometrov nad morom. Som presvedčený, že toto je presne ten smer, akým by mali uberať všetky komerčné linky.

British Airways taktiež podpísali zmluvu a rovnaký IFEC systém nasadia v ich nových Boeing 787. S viac a viac spoločnosťami, ktoré si zakupujú tento systém snov si len prajem aby aj nízkonákladové letecké spoločnosti pouvažovali nad tým ako svojim pasažierom let spríjemniť a nie len čo najviac pokaziť. Myslím, že všetci vieme, o koho sa jedná :-)

Zdroj: TalkAndroid