Úvod Neprehliadnite vlavo MEIZU MX 4-Core: Výkonný Android smartfón s podobným detailom konštrukcie iPhone

MEIZU MX 4-Core: Výkonný Android smartfón s podobným detailom konštrukcie iPhone

2

Najnovšie dve Android mašiny Samsung Galaxy S3 a HTC One X zaplavili posledné týždne veľké množstvo web stránok, či časopisov. Výkonne smartfóny so 4-jadrovým procesorom si získali veľkú pozornosť zo strany spotrebiteľov, no na trhu nájdeme podobnú a zároveň lacnejšiu variantu od činskej spoločnosti MEIZU: MX 4-Core. Poďme sa pozrieť, čo to je vlastne za mobilný produkt.

 

Android smartfón MEIZU MX 4-Core disponuje, ako to je už zrejme jasné z názvu, 4-jadrovým procesorom: konkrétne sa jedná o 1.4GHz Exynos Cortex A9 chipse, ktorý môžeme nájsť aj v európskom Samsung Galaxy S3. Samozrejmosťou je operačný systém Android 4.0 Ice Cream Sandwich. Dizajnéri a konštruktéri si asi zobrali za vzor iPhone od kalifornského jabĺčka, čomu nasvedčujú niektoré prvky. Nič iné sa pravdepodobne ani od čínskej spoločnosti nedá čakať.

Benchmark MEIZU MX 4-Core: Quadrant

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=yxkdwWWOnA4&feature=youtu.be[/youtube]

Medzi ďalšie špecifikácie MEIZU MX 4-Core nechýba 1GB RAM, 8MPx kamera s BSI senzorom, microSIM slot, 1.700 mAh batéria a 32GB alebo 64GB interná pamäť. V konštrukcií môžeme nájsť 3 tlačídla: powerbutton, volumebutton a homebutton. Vedľa homebutton nechýbajú ani tradičné Androidovské kapacitné tlačidlá, ktoré zároveň slúžia aj ako notifikačné LEDky.

Displej je o veľkosti 4-palce s rozlíšením 640×960 pixelov. Kombinácia 1.4GHz 4-jadrového Exynos Cortex A9 procesoru s Mali-400mp grafickým procesorom tvorí silný výkon, ktorý nezlomí žiadná náročná hra, aplikácia alebo manipulácia.

Cena za 32GB verziu predstavuje približne hodnotu 370 euro, za 64GB verziu si priplatíme o 110 euro navyše. Dostupnosť je hlásená od 30. Júna v Číne, o európskom trhu nie sú zatiaľ známe informácie.

Zdroj: http://androidandme.com/