Úvod Neprehliadnite vlavo Galaxy Nexus už nieje dostupný v Play Store, mal by sa vrátiť...

Galaxy Nexus už nieje dostupný v Play Store, mal by sa vrátiť budúci týždeň

3

Google začal v Apríli predávať svoj odomknutý model Samsung Galaxy Nexus z ich vlastného obchodu za cenu $399. Pred šiestimi dňami sa cena znížila na $349 a to rovno počas každoročnej koferencie Google I/O. Momentálne sa však toto zariadenie v Play Store zobrazuje ako ‚Coming Soon‘, takže, už čoskoro.

V iných obchodoch ako napríklad v Amazone sa stále predáva, no vďaka rozhodnutiu súdu je možné, že aj napriek objednávkam sa jednoducho z obchodu neodošle.

Google medzi časom upravil názov svojho telefónu v Play Store na Galaxy Nexus HSPA+ (soon with Android 4.1, Jelly Bean), čo by naznačovalo, že spoločnosť predaj zastavila len aby zaktualizovala zariadenia na najnovšiu verziu softwaru.

Aktualizácia: Po tom ako sa server The Verge zkontaktoval s Google, potvrdili, že predaj Galaxy Nexus bol skutočne zastavený, no znovu by sa mal začať predávať už budúci týždeň. Spoločnosť však nechcela zájsť do špecifík prečo bol predaj zastavený a či bude obsahovať patch, ktorý by mal obchádzať nariadenie súdu, no potvrdili, že Galaxy Nexus už bude obsahovať Jelly Bean.

Graf ceny produktu Samsung i9250 Galaxy Nexus poskytuje server Heureka.sk

Zdroj: The Verge