Úvod Neprehliadnite vlavo Google túto jeseň vypustí 10 palcový Android tablet, znovu lacnejší ako...

[Dohady] Google túto jeseň vypustí 10 palcový Android tablet, znovu lacnejší ako konkurenčné modely

1

Počas toho ako sme čakali na Google I/O sa objavili dohady, ktoré boli nakoniec skutočne pravdivé, ako napríklad Nexus 7 alebo Android 4.1 Jelly Bean. Niektoré však boli úplne mimo skutočnosť. Koniec koncov máme pár výborných zariadení, ktoré majú obrovský potenciál. Je tu ale aj tretie zariadenie, ktoré čaká na svoj okamih slávy? Podľa všetkého áno!

Ak vám príde názov Nexus 10 povedomý, tak to možno bude preto, že sme o ňom už písali. Podľa serveru MyDrivers už existujú špecifikácie tohoto veľkého brata Nexus 7. Poďme sa pozrieť.

Ako by sme už očakávali, Nexus 10 bude poháňaný štvorjadrovým čipom Tegra 3. S oznámeným Androidom 4.1 Jelly Bean sa dá predpokladať, že predávať sa bude už priamo s ním. Správa o špecifikáciách ďalej navrhuje dve možnosti vnútornej pamäte a to 16GB alebo 32GB variantu. Či Google zaradí do Nexus 10 aj možnosť rozšírenia pamäte pomocou microSD karty je už neznáme, no bola by to veľká výhoda.

Teraz ale prichádza tá najlepšia časť! 16GB verzia Nexus 10 by mala stáť „len“ $299. Za tú cenu dostanete plnohodnotný tablet s rovnakými špecifikáciami ako Nexus 7, to je len o $50 dolárov naviac. Google nám už ukázal, že výkonné a lacné tablety sú možné. S väčšinou štvorjadrových tabletov pohybujúcich sa niekde na hranici $500 by bol Nexus 10 skutočným konkurentom a zamútil by aj tieto stojace vody.

Nexus 10 by sa mal objaviť na trhu už na jeseň, pravdepodobne spolu s novým Nexus smartphonom, čo už je každoročná tradícia.

Samozrejme, že toto všetko je založené na klebetách, špekuláciách a buďme úprimní aj na našich prianiach. Nemôžem si však pomôcť a dúfať, že to bude pravda. Predstavte si aké skvelé by to bolo!

Čo si o tom myslíte vy? Aká je šanca, že Google nám prekvapí takýmto tabletom? Aké ďalšie špecifikácie by ste v takejto cenovej hladine uvítali? (rozlíšenie, RAM, zadná kamera, microSD slot) Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: AndroidAuthority