Úvod Neprehliadnite vlavo Šéf Foxconnu: Prichádzajúci iPhone 5 zahanbí Samsung Galaxy S3

Šéf Foxconnu: Prichádzajúci iPhone 5 zahanbí Samsung Galaxy S3

7

To, že sa Samsung Galaxy S3 nestíha vyrábať kvôli príliš vysokému dopytu neznamená, že je to tak skvelé zariadenie. Aspoň to teda tvrdí šéf Foxconnu, ktorý odporučil ľudom, aby sa nezviezli na tejto vlne šialenstva ale aby počkali na nový iPhone 5.

Len tak mimochodom je to vcelku náhodu, že Foxconn je jedným z výrobných partnerov Apple (ironicky je Apple jeden z najväčších zákazníkov Samsungu) a zdá sa, že Terry Gou má stále trpkú chuť na jazyku po vyšetrovaní z roku 2012. Podľa neho sa Samsung začal hrať s cenami len aby si zachránil vlastný krk.

Pre pána Gou je porazenie Samsungu jeho životnou misiou, kde plánuje svojho nepriateľa poraziť do piatich rokov. To pre Samsung znamená, že ho nemajú radi hneď dve firmy – Apple a ich výrobca Foxconn. To nás ale vôbec neprekvapuje. Foxconn už dohaduje spoluprácu s Japonským výrobcom Sharp, kde je vlastník väčšinu podielu. CEO Foxconnu sa dokonca vyjadril, že „Japonci vás nepodrazia tak ako Kórejci“. Toto sú silné slová a možno tak trochu žabomyšie vojny, ktoré do profesionalizmu nepatria.

Zdroj: China Times, AppleInsider, FocusTaiwan