Úvod Aplikácie Nová funkcia Facebooku: Nájdite kamarátov blízko vás

Nová funkcia Facebooku: Nájdite kamarátov blízko vás

4

Facebook a smartphony úplne zmenili spôsob akým komunikujeme a akým spoznávame nových ľudí. Pozvánky na párty alebo v niektorých prípadoch aj len na normálne stretnutia s kamarátmi sú manažované priamo cez Facebook. Nezabudnite, narodeniny nikdy neboli také ľahké ako s Facebookom, kde dostávame upozornenie na to, že niekto oslavuje sviatok.

Vyzerá to tak, že Facebook, ktorý nám pomohol s komunkáciou so starými kamarátmi nám po novom pomôže aj s hľadaním si nových.

[singlepic id=935 w=620 h=413]

Funkcia, ktorá sa na začiatku volala „Friendshake“ sa potajmä dostala do mobilnej aj desktopovej stránky. S novým názvom „Find Friends Nearby“ ešte nebola oficiálne oznámena, no funguje asi takto:

  • Musíte sa prihlásiť na Facebook a zamieriť na stránku Find Friends Nearby
  • Stránka vám rozpíše kto je na tej istej stránke a je blízko vás pomocou geolocation
  • Pomocou tejto stránky si budete jednoducho vedieť pridať ľudí, ktorí ju majú otvorenú
  • Táto funkcia zobrazí nielen vašich kamarátov ale aj úplne neznámych ľudí, ktorí majú otvorenú tú istú stránku a sú blízko vás

Na túto stránku sa dostanete aj pomocou smartphonu, keď pôjdete do Menu – Apps – Find Friends – Other Tools – Find Friends Nearby (zariadenie, ktoré používam nemá slovenskú lokalizáciu). Ako je vidieť z obrázku, táto funkcia sa skutočne načíta bez akýchkoľvek problémov, no zobrazí sa len veľmi málo ak vôbec nejaké výsledky, možno preto, že o tom zatiaľ nikto nevie.

Bez oficiálneho oznámenia môžme len hádať, či prinesie ešte niečo alebo či je to už hotový produkt. Ide však o celkom šikovnú vec, kde bude nesmierne jednoduché nájsť niekoho s rovnakými záujamami ako vy a tak si rozšíriť svoje „sociálne kruhy“. Nová Find Friends Nearby funkcia pravdepodobne donúti vývojárov prísť s novými nastaveniami pre súkromie, ktoré tam momentálne niesu.

Čo si o tom myslíte vy? Myslíte, že bude táto funkcia nápomocná alebo je to len ďalšia zbytočnosť od bielo-modrého sociálneho žrúta? Dajte nám vedieť v komentoch.

Zdroj: The Verge