Úvod Neprehliadnite vlavo Google získal Meebo za 100 miliónov dolárov. Chystá sa posilnenie Google+

Google získal Meebo za 100 miliónov dolárov. Chystá sa posilnenie Google+

0

Google síce môže byť jedna z najúspešnejších firiem na svete, no to neznamená, že Larry Page a Sergey Brin sa neobzrú za skvelými produktami, ktoré sú už hotové. Google oznámil, že Meebo sa presunie pod krídla Google. Tento strategický krok má údajne byť súčasťou posilnenia sociálnej siete Google+.

Podľa neoficiálneho zdroju má Google zaplatiť sumu až vo výške 100 miliónov dolárov za Meebo, službu, ktorá vznikla v roku 2005. Meebo je chatovací systém založený na priehladači, ktorý podporuje niekoľko IM služieb ako napríklad Yahoo Messenger, Windows Live Messenger, AIM alebo aj ICQ.

Meebu sa v posledných rokoch signifikantne darilo a okrem toho, že integrovali Facebook chat, Google Talk a agregátor obsahu sa môžu pochváliť aj naprogramovaním toolbaru, ktorý sa dá jednoducho implementovať do akejkoľvek webstránky.

Plány Google s Meebom zatiaľ neboli zverejnené ale je celkom bezpečné tvrdiť, že vyhľadávací gigant použije posádku Meeba pre rozšírenie svojej (ne)populárnej sociálnej služby. Koniec koncov, samotný Google sám oznámil, že sa teší na spoluprácu tímu z Meeba s tímom Google+ a tešia sa na to, ako pre užívateľov pripravia ešte lepšie spôsoby ako sa zapojiť do rôznych online aktivít.

Samozrejme, že zatiaľ nevieme a ani sa nedá predpovedať ako bude táto spolupráca prebiehať a k čomu nakoniec dôjde, no veríme, že sa dočkáme akéhosi Google+ toolbaru alebo sa Google bude snažiť spojiť Google+, Talk a Voice, čo by bolo oveľa lepšie, hlavne ak by všetky tieto služby sprístupnil aj pre Slovensko a Českú Republiku.

Transakcia ešte neprebehla, no všetky technické a formálne záležitosti by mali byť hotové už čoskoro.

Navštívte nás znovu ak sa chcete dočítať o nových správach ohľadom tototo nákupu Google, jeho plánoch a účeloch, tak isto ako o oficiálnom potvrdení o tom, koľko tento špás nakoniec bude Google stáť. Dajte nám však vedieť, čo si o tomto kroku Google myslíte. Nieje to prvý krát, čo sme sa dočítali, že majitelia populárneho vyhľadávača vyšli na nákupy, no podarí sa im prekvapiť aj tento krát?

Zdroj: AndroidAuthority