Úvod Novinky Google I/O: Larry Page sa pravdepodobne nezúčastní kvôli problémom s hlasom

Google I/O: Larry Page sa pravdepodobne nezúčastní kvôli problémom s hlasom

0

CEO Google, Larry Page sa podľa všetkého nezúčstní tohoto ročného Google I/O, neznámym zdravotným problémom. Google I/O sa bude konať v San Franciscu medzi 27. a 29. Júnom.

Podľa Wall Street Journal stratil Larry hlas a preto nebude môcť tento rok prednášať. Okrem iného zmeškal aj každoročnú poradu Google a pravdepodobne sa nezúčastní ani konferencie ohľadom príjmov za druhý štvrťrok 2012, ktorá sa bude konať v polovici Júla.

Google nepodal viac informácií ohľadom Larryho zdravia. Analytikom však pripomína toto rúško tajomstiev chorobu šéfa Applu, Steva Jobsa. Z dôvodu pankreatickej rakovine bol Jobs nútený si zobrať minulý rok dovolenku až tri krát. Zastupoval ho Tim Cook, ktorý sa staral o spoločnosť v období, keď bol Steve na dovolenke a neskôr sa stal CEO Apple. Steve Jobs zomrel v Auguste 2011, len deň po tom ako bol predstavený iPhone 4S.

S takouto čerstvou spomienkou v mysliach je celkom jasné, že analytici budú neistí tým, ako na tom zdravie 39 ročného šéfa Google skutočne je.

Larry napísal zamestnancom list, kde všetkých uistil, že stále vedie Google a že „s ním nič seriózne nieje“. Bývalý CEO Google, Eric Schmidt potvrdil, že ide o problémy s hlasom a každého uistil, že Larry bude aj naďalej šéfovať Gigantovi z Mountain View.

Keďže je Page CEO spoločnosti, ktorá sa objavuje aj na trhu, tak je podľa zákona nútený priznať akékoľvek zdravotné problémy aké má, dokonca aj keď to bude zasahovať do jeho súkromia. Firmy ale zvyknú čakať až do poslednej chvíle, kde Apple ide príkladom.

Je celkom ironické, že spoločnosť, ktorá je známa tým, že narušila súkromie niekoľkým ľudom nechce prezradiť zdravotný stav svojho lídra. Dúfame, že Larrymu nič vážne nieje a prajeme mu skoré vyliečenie. Medzi časom vám prinesieme viac informácií o dôvodoch prečo sa nezúčastní Google I/O a Q2 konferencie.

Zdroj: The Wall Street Journal