Úvod Google I/O Google aktualizoval webstránku Android Developers

Google aktualizoval webstránku Android Developers

0

Google zaktualizoval dizajn webstránky Android Developers len pár dní pred tým ako sa má začať Google I/O. Nový dizajn pripomína samotný Android OS, keďže použili zaujímavé farebné odtiene a jednoduché tvary. Samozrejme, že chýbať nemôže ani font Roboto a písmo sans serif, ktoré bolo vytvorené pre tému Holo na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Okrem dizajnu pridal Google možnosť pre vývojárov odpovedať na feedback, ktorý dostali ku svojej aplikácii na Google Play. Bohužiaľ to zatiaľ nespustili pre všetkých vývojárov, užívať túto službu si budú len vývojári pod označením Top Developers. Užívatelia, ktorí chcú aby im vývojár odpísal, musia zanechať aj svoj e-mail, na ktorom ich môžu prípadne kontaktovať.

Aby sme nezabudli ani na licenčné záležitosti, ktorých bolo v poslednom čase naozaj neúrekom, tak si google nechal obsah svojej webstránky licencovať pod Creative Commons licence CC BY 2.5 do ktorého sa nezahŕňa Apache 2.0 Android Open Source Project.

Obsah na spomínanej webstránke je momentálne celkom skromný, keďže Google ešte nespravilo oficiálne uvedenie ich noviniek, na ktoré sa môžeme tešiť už okolo 27. Júna, začiatkom Google I/O. Základné informácie tam však určite nájdete, ako napríklad Android SDK tak isto ako aj Android Open Source Project.

Zatiaľ tam nieje žiadna zmienka o Android 4.1 Jelly Bean, alebo o šikovnom tablete Google Nexus, no obidva produkty sa očakávajú od gigantickej udalosti Google I/O. Aby sme nezabudli, na Google Developers webstránke bude aj live prenos z tejto udalosti a preto na ňu nezabudnite, my vám ju ešte pár krát pripomenieme.

Zdroj: Google Android Developers