Úvod Google I/O Funkcie Jelly Bean: Notifikačná lišta dostala mega vylepšenie

Funkcie Jelly Bean: Notifikačná lišta dostala mega vylepšenie

1

„Android vás vždy postavil do pozície, kde máte kontrolu nad svojimi notifikáciami a prepojením. Teraz viete odpovedať priamo z notifikácií“ aspoň to teda tvrdí, nová aktualizovaná stránka Google o tom, čo je nového v novej verzii Androidu. 

Samozrejme, že dnešné predstavenie Jelly Bean v San Franciscu ukázalo niekoľko noviniek v našej masami milovanej notifikačnej lište. Nielen, že sú notifikačné predmety väčšie a robustnejšie, vývojári dokonca môžu použiť tento nový spôsob zobrazovania pre naozaj interaktívne notifikácie.

S novým Notification Builder, aplikácie môžu použiť notifikácie až do výšku 256dp. Tento „vytvárač“ tak isto obsahuje tri makety, podľa ktorých majú byť zostrojené.

 
Ak by vývojárom tieto tri makety nestačili, môžu si samozrejme vytvoriť svoje vlastné, spolu až s troma rôznymi funkciami priamo v notifikácii. Okrem tohto všetkého, užívatelia môžu podržať prst na notifikácii pre viac možností, ktoré zahrňujú zobrazenie informácií o odosielateľovi, možnosti zakázať ďalšie upozornenia od danej aplikácie.

Tieto vylepšenia nám umožnia vidieť všetky informácie, ktoré potrebujeme spolu s možnosťou odpovedať alebo spraviť niečo, čo nám tá aplikácia ponúka bez toho aby sme odišli od niekiaľ kde sme. Zatiaľ čo vylepšená notifikačná lišta je len jedno vylepšenie z mnoha, ktoré v Jelly Bean uvidíme, je poriadne veľké.

Zdroj: AndroidPolice