Úvod Aplikácie Firefox pre Android dostal masívnu aktualizáciu, ktorá prináša viditeľné zrýchlenie

Firefox pre Android dostal masívnu aktualizáciu, ktorá prináša viditeľné zrýchlenie

2

Mozilla práva vypustila najnovšiu verziu Firefoxu pre Android do Google Play Store. Zatiaľ, čo sa tam nevyskytujú tony nových funkcií, inžinieri z Firefoxu nám sľúbili, že nová verzia prinesie zvýšenú rýchlosť. Okrem vylepšeného renderingu a času načítavania Mozilla taktiež tvrdí, že zrýchlila užívateľské prostredie, čo znamená, že približovanie, oddiaľovanie a samotné zapínanie aplikácie bude prebiehať rýchlejšie.

Aby toho nebolo málo, tak samotná Mozilla tvrdí, že nástroje pre benchmark tvrdia, že Firefox je teraz dva krát rýchlejší ako klasický Android prehliadač.

Okrem toho nájdete vo vynovenom Firefoxe aj vylepšenú synchronizáciu, ktorú spomínam už nejeden piatok. Volá sa „awesome screen“ a zobrazí vám vaše záložky, históriu prehliadania a heslá. Niečo veľmi podobné nájdete v Chrome pre Android a pripravovanom Safari pre iOS 6. Narozdiel od Chrome, Firefox podporuje už aj Flash, takže ak si na tom zakladáte, tak sa rozhodne prikloňte k Mozille.

[singlepic id=947 w=620 h=429]

 

Pre tých, ktorí majú radi novšie technológie, Firefox v sebe nesie aj HTML5. Ak ste doteraz používali Firefox Beta pre Android, tak si budete myslieť, že tieto zmeny tu už dávno boli, no od dnes sú oficiálne prístupné pre všetkých užívateľov, ktorí preferujú stabilné verzie a do Bety sa neúštali. Ak vás vynovený Firefox zaujal, tak si ho môžete stiahnuť priamo z Google Play. Všetci tabletoví androiďáci, aj pre vás máme dobré správy. Mozilla usilovne pracuje na vylepšenej verzii špecificky pre tablety, ktorá by sa tu mala objaviť už čoskoro.

Čo hovoríte na facelift, ktorý dostal Firefox? Presvedčila vás Mozilla o kvalitách svojho mobilného prehliadaču alebo ostávate skeptickí?

[poll id=“20″]

[app]org.mozilla.firefox[/app]

Zdroj: TheVerge