Úvod Neprehliadnite vlavo Android a Chrome OS: Spojenie snov alebo nočná mora?

Android a Chrome OS: Spojenie snov alebo nočná mora?

1

Google poodhalil, že ich ďalším krokom bude postupná fúzia Chrome OS a Androidu a nie používanie samotného OS na samostatných tabletoch. Obidva produkty nesú logo Google, jeden je preslávený v mobilnej hemisfére a druhý v tej desktopovej. Čo sa však stane ak by sa mali spojiť?

O tomto spojení hovoril vice prezident vývoju z Googlu a povedal, že toto spojenie bude pomalé a postupné. Desktopové a mobilné operačné systémy su dve odlišné veci o ktorých Google samozrejme vie a tento rozdiel si uvedomuje. Tímy z Chrome OS a Androidu však spolupracujú veľmi blízko na tom, aby bol tento zážitok čo najprepojenejší.

Google však nieje jediným koňom na bojisku. Napríklad taký Apple má takisto desktopový operačný systém, OS X a tak isto aj ich mobilný systém, iOS. Tieto dva operačné systémy majú podobné funkcie, čo umožňuje ľudom sa presúvať medzi rôznymi zariadeniami ako iPod Touch, iPhone alebo iPad oveľa ľahšie. Tento rok dokonca Apple posunul latku ešte vyššie, keď sa rozhodol integrovať iOS aplikácie do nového OS X Mountain Lion.

Microsoft, ktorý sa poučil zo svojej chyby, kde ponúkol rovnaký operačný systém pre mobilné zariadenia aj pre desktopové platformy taktiež vypúšťa svoj nový operačný systém. Windows 8 je desktopový operačný systém, ktorý predstavuje nové užívateľské rozhranie Metro UI – kachličky, ktoré sú prispôsobené pre tablety ale aj pre mobilné zariadenia.

Chrome OS dnes nemusí mať za sebou radu loajálnych zákazníkov ako Apple alebo Microsoft, no ani Android nebol najrozšírenejší keď začínal. Po tomto spojení bude Chrome OS s Androidom alebo Android s Chrome OS oveľa atraktívnejší produkt ako teraz, keď sú vedené osobitne.

Toto spojenie sa už začalo hneď po tom ako Google sprístupnil svoj obľúbený prehliadač Chrome aj pre Android, kde integroval desktopové funkcie, ktoré zaručili skutočne užitočné funkcie.

Teraz budeme jednoducho musieť počkať, kým tým vývojárov nepríde s riešením, ako tieto operačné systémy spojiť v jeden celok. Dovtedy vám prajem príjemné snívanie.

Zdroj: TheDroidGuy