Úvod Neprehliadnite vlavo Zoznámte sa s najtenším smartfónom na svete

[Video] Zoznámte sa s najtenším smartfónom na svete

2

Pomyselné prvenstvo v kategórii „najtenší“ doteraz vlastnil čínsky výrobca Huawei s modelom Ascend P1, ktorého hrúbka bola len 6,68 milimetra. Nový šampión pochádza taktiež z Číny a volá sa Oppo Finder.

Toto zariadenie okrem neuveriteľne tenkého profilu ponúkne aj zaujímavý hardware v podobe dvojjadrového procesoru s taktom 1,5 GHz, 1GB pamäte RAM a 16 GB interného úložiska. Zariadeniu nechýba 8 Mpix zadná kamera, 1,3 Mpix predná kamera a s Androidom 4.0 Ice Cream Sandwich budete pracovať prostredníctvom 4,3 palcového Super AMOLED displeja.

 

 

Zariadenie si budete môcť objednať od júna tohto roka priamo z Číny za cenu 3999 yuanov, čo je približne 503 eur. O expanzii na európske trhy zatiaľ nie sú žiadne informácie. Aj keď majú mnohí ľudia k pre nás neznámym výrobcom z Číny nedôveru vzhľadom na ich niekdajšiu kvalitu, napríklad v úvode spomínaný Huawei si oproti minulosti výrazne polepšil, čo do kvality a spracovania svojich produktov, aj keď to pochopiteľne môže byť skôr výnimka ako pravidlo.

 

Oppo Finder

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=p8pT6y4ty4U[/youtube]

[talkandroid.com]