Úvod Neprehliadnite vlavo Qualcomm ako prvý na svete ukazuje autostereoskopický 3D tablet

[Video] Qualcomm ako prvý na svete ukazuje autostereoskopický 3D tablet

0

Qualcomm na konferencii CTIA 2012 predstavil vôbec prvý autostereoskopický 3D tablet, ktorý si mohli účastníci omakať a vyskúšať. Spoločnosť Qualcomm je nám známa hlavne vďaka výrobe procesorov do našich Android zariadení.

Tablet má rozlíšenie 1920× 1200 pixelov a okrem produkovania 3D obrazu dokáže do tretieho rozmeru prekonvertovať aj 2D obraz a na jeho sledovanie nebudete potrebovať okuliare. A ako autostereoskopia vlastne funguje?

Displej sa skladá z dvoch zobrazovacích vrstiev, každá pre jedno oko. Tesne pred krycím sklíčkom displeja je umiestnená paralaxná bariéra, ktorá sa skladá z množstva štrbín, takže divák vidí každým okom inú množinu pixelov. Tento proces vytvára dojem hĺbky, ktorý je synonymom 3D zobrazovania.

Problémom je, že priestorové zážitky môžete sledovať len z určitého uhla. Pri väčších obrazovkách, napríklad televízoroch, sa problém rieši vysielaním viacerých obrazov pre rôzne uhly, čo vyžaduje mnohonásobne výkonnejší hardvér.

Tablet je samozrejme v pozícii showcase a o jeho cene a prípadnom príchode na trh sa zatiaľ nehovorí. Pozrite si tablet na videu.

Video

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pmhhsuSdopM[/youtube]

[phandroid.com,techbox.sk]