Úvod Neprehliadnite vlavo Nový Android 5.0 Jelly Bean už túto jeseň?

Nový Android 5.0 Jelly Bean už túto jeseň?

2

Podľa celosvetovo známeho Wall Streat Journal, ktorý v Utorok publikoval správičku o novom Androide by sa mal Jelly Bean (verzia 5.0) objaviť už začiatkom jesene. Okrem iného Google plánuje predávať zariadenia na ktorom beží táto verzia priamo z ich stránky.

Samozrejme, že novinka ako táto sa musí nechať potvrdiť práve Googlom, no Wall Street Journal zmienil aj fakt, že túto informáciu má z dobrého zdroja, ktorý vývoj Androidu na trhu sleduje už nejakú tú dobu. Analytici nezostanú prekvapení, keď sa Google rozhodne predávať telefóny priamo pomocou vlastného webu, keďže už dávno bol kritizovaný za to, že nad svojím open source projektom nemá takmer žiadnu kontrolu.

Takéto zariadenia – tablety aj smartphony sa budú predávať bez nutnosti paušálu pre obyvateľov Ameriky, Európy a Ázie. Je však známe, že veľa ľudí si telefón rado „ošahá“ a to znamená, že je možné že sa na horizonte ukáže rada distribútorov a dodávateľov, pri ktorých si také zariadenie budete môcť vyskúšať.

Pošepkáva sa, že sa distribúcia spustí niekedy okolo Novembra a s prichádzajúcimi zmenami v Google Store je to príležitosť ako priamo konkurovať Apple. Je možné, že takýto prístup Google nadobro zmení Android ako ho poznáme dnes. Nám sa to však páči, prísnejšie pravidlá pre výrobcov a operátorov zaručia rýchlejšie aktualizácie a vyladenejší software.

 Zdroj: Wall Street Journal