Úvod Aplikácie Tip na aplikáciu: Remote Mouse

Tip na aplikáciu: Remote Mouse

2

Vraveli ste si niekedy, že by bolo fajn kebyže môžete ovládať svoj počítač pomocou mobilu? Čo niekedy bolo nepredstaviteľné je dnes už samozrejmosťou.  Jednou z podarenejších aplikácií určených práve pre tento účel je aplikácia Remote Mouse.

Remote Mouse je jednoduchá aplikácia, ktorá už ako bolo spomenuté je určená na bezdrôtové ovládanie vášho PC pomocou mobilu. Na to aby ste mohli aplikáciu začať používať tak je podstatné aby ste mali vo vašom PC stiahnutý program Remote Mouse zo stránky výrobcu. Po stiahnutí stačí program nainštalovať a spustiť. Nasledujúci krok bude smerovať na Google Play Store z kade si stiahnete aplikáciu do vášho smartfónu.

 

Po absolvovaní úvodných krokov spustíte aplikáciu na PC a v mobile. Potom už stačí len na pc zistiť svoju IP adresu cez kontextové okno programu a adresu prepísať na úvodnú obrazovku Remote Mouse vo vašom smartfóne.  V prípade že sa bude pripájať len na jeden PC tak v nastaveniach aplikácie povoľte Auto Connect potom vám na pripojenie stačí len jeden klik.

Po úspešnom pripojení  sa vám zobrazí obrazovka s klávesnicou, tlačidlami myšky a voľným miestom na ktorom ovládate smer kurzoru.

V nastaveniach aplikácie sa dá zvoliť citlivosť kurzoru,  spôsob scrollovania, zobrazovanie klávesnice a povoliť automatické pripájanie. Tých nastavení je samozrejme viac, toto sú len tie najhlavnejšie.

 

Záver

Priznám sa že ma táto aplikácia prekvapila nakoľko som nečakal že bude fungovať až tak dobre ako reálne funguje, preto mi nezostáva nič iné ako zhodnotiť že sa jedná o aplikáciu ktorú vám môžem len odporúčať. Čiže v prípade že nemáte po ruke myš, vám môže byť táto aplikácia užitočná.

[app]com.hungrybolo.remotemouseandroid[/app]

 

Stránka výrobcu

http://www.remotemouse.net

Galéria

[nggallery id=107]