Úvod Novinky Tegra 3+: Uniknuté detaily pripravovaného procesoru od Nvidie

Tegra 3+: Uniknuté detaily pripravovaného procesoru od Nvidie

0

S prichádzajúcimi hrozbami od konkurencie, sa bude spoločnosť Nvidia najbližšie mesiace snažiť priniesť na trh opäť niečo výkonnejšie. Podľa roadmapy by mala byť na rade vylepšená verzia súčastného štvor+1 jadrového procesoru Tegra 3+. Čo asi ponúkne užívateľom zariadení nové?

Určite nebude chýbať zvýšenie výkonu, či podpora pre displeje s vysokým rozlíšením. O spotrebe, respektíve o zvyšovaní energetickej efektivity nepadlo zatiaľ ani jedno slovo.

Pred nedávnom, pri predstavovaní nového iPad-u sa „mierne“ zvýšila nervozita medzi zamestnancami Nvidie. Pretože podľa zverejnených grafov, by mal mať nový Apple produkt niekoľko násobne vyšší grafický výkon, ako akékoľvek zariadenie s Tegra 3.

 

Momentálne kolujú internetom neoficiálne detaily o nadchádzajúcom Tegra 3+ procesore. Nižšie v tabuľke to má byť konkrétne model pod označením AP37. Nový čip by mal zvýšiť frekvenciu CPU až na 1.7GHz, o 25% výkon grafiky a prinesie pravdepodobne podporu pre 1920×1200 displeje. Zároveň treba podotknúť, že ide o čip aj pre smartfóny, čo môže znamenať príchod 1080p displejov do našich menších mobilných zariadení. Rôzne špekulácie hovoria o takomto Full HD displeji, ktorým by mala disponovať pripravovaná vlajková loď Samsungu Galaxy S III.

 

Bližšie informácie o príchode procesoru Tegra 3+ na trh spomenuté neboli, no predpokladá sa, že by mohlo padnúť zopár slov od Nvidie na GPU Technology Conference, ktorá sa bude konať 14. až 17. mája.

Zdroj: androidandme.com