Úvod Neprehliadnite vlavo Tablet Aakash 2 prichádza…s cenovkou 35 $!

Tablet Aakash 2 prichádza…s cenovkou 35 $!

1

Len nedávno sme vás informovali o tablete spoločnosti ESER, ktorého cena je 51 $, a o ktorom si môžete prečítať TU. Že sa nedá ísť s cenou ešte nižšie? Druhá generácia tabletu Aakash vás presvedčí o opaku.

Prvá generácia tabletu Aakash so systémom Android urobila v minulom roku v celku rozruch. Tak ako bol chválený, bol aj kritizovaný. Na jednej strane tu boli technologický nadšenci, ktorý privítali možnosť priblížiť nové technológie širokej mase ľudí vďaka extrémne nízkej cene. Na druhej strane, niektorí nazývali Aakash tablet nepoužiteľným, kvôli niektorým softvérovým nedostatkom a prekvapivo zlému hardvéru.

 

 

Druhá generácia tohto 7 palcového tabletu prišla relatívne skoro, a aspoň na prvý pohľad by sa mohlo skutočne jednať o použiteľné zariadenie, s niekoľkými významnými softvérovými a hardvérovými zlepšeniami. Tablet by sa mal začať dodávať v Indii v priebehu dvoch až troch týždňov a podľa oficiálnych informácii od výrobcu bude stáť len 35 dolárov. V skutočnosti je cenu tabletu okolo 45 $, ale indická vláda ich bude dotovať, kvôli podpore ich využitia v školách. U nás o takomto niečom môžeme iba snívať.

Zatiaľ čo prvá generácia tabletu mala odporovú dotykovú obrazovku, Aakash 2 bude mať 7 palcový kapacitný multitouch displej, ktorý by mal prísť s lepšou farebnou reprodukciou a zvýšenou citlivosťou a presnosťou. Ďalšie vylepšenia sa týkajú procesora, ktorý bude Cortex A8 s frekvenciou 800 MHz. Oproti pôvodnému 366 MHz procesoru v prvej generácii to bude určite citeľný rozdiel. Medzi ďalšie špecifikácie patrí 256 MB pamäť RAM, rovnako ako 2 GB interná pamäť. Tablet síce pobeží na Androide 2.3, no len dočasne. Výrobca garantuje update na Android 4.0 ICS do šiestich až ôsmich týždňov od uvedenia na trh.

 

 

Fascinujúce je vyjadrenie výrobcu, ktorý tvrdí, že do konca tohto roka uvidíme príchod tretej generácie tabletu Aakash s dvojjadrovým procesorom Cortex A9 a ostatnými miernymi vylepšeniami špecifikácie, s podobnou cenovkou ako pri súčasnej generácii.

 

[androidauthority.com]