Úvod Neprehliadnite vlavo Spoločnosť Boeing začne vyrábať Android smartfóny pre vládny a vojenský sektor v...

Spoločnosť Boeing začne vyrábať Android smartfóny pre vládny a vojenský sektor v USA

0

Obľúbenosť „open-source“ operačného systému Android neustále rastie, dôkazom môže byť aj jeho preferovanie pred rivalom iOS spoločnoštou Boeing, ktorá plánuje dodávať pre vládu a armádu špeciálne a super-zabezpečené Android smartfóny. 

Keďže iOS od Apple nemôže nikto upraviť podľa svojej chuti, je pre leteckú korporáciu Boeing jasnou voľbou Android od Google. Aj keď možno nejde niekomu do hlavy, že spoločnosť, ktorá stojí za výrobou obrovských osobných a vojenských lietadiel, začína s výrobou mobilných zariadení, a dokonca špecializovaných na konkrétny, prísno strážený trh, kde sú štátne zákazky. Okrem výroby leteckej technicky je súčasne druhým najväčším výrobcom zbraní a najväčším americkým exportérom.

Boeing neuviedol zatiaľ žiadnu konkrétnu cenu, no predpokladá sa, že bude porovnateľne nižšia ako konkurencia, ktorých sa cena pohybuje okolo 20.000 amerických dolárov. Pritom ich funkcionalita by mala byť v rovnakom rozsahu, ako majú klasické Android smartfóny na trhu, no „len“ s vyššou bezpečnosťou.

Som teda náramne zvedavý, aký môže byť vynikajúci hardvér, respektíve super-zabezpečenie za tak obrovskú cenu.

 

Zdroj: phandroid.comsk.wikipedia.org