Úvod Neprehliadnite vlavo Samsung má rekordné zisky

Samsung má rekordné zisky

3

Niet pochýb o tom, že kórejský výrobca dominuje na trhu s Android smartfónmi a predstavitelia aktuálne zvolali prvú kvartálnu konferenciu, sadli si za okrúhly stôl a zverejnili zisky spoločnosti. 

Samsung oznámil, že sa im podarilo vygenerovať prevádzkový zisk 5,1 miliard dolárov. Samozrejme čiastka bola zdanená a suma po zdanení činí 4,46 miliardy dolárov. Oproti rovnakému obdobiu za minulý rok je to 98 % nárast a to všetko vďaka ich oddeleniu zaoberajúcemu sa smartfómi, ktoré sa pričinilo na zisku až 73 percentami.

Frázu „rekordné zisky“ budeme pri Samsungu počuť tento rok pravdepodobne viac krát. Vďaka modelu Galaxy SIII okolo ktorého je veľké rušno, a ktorý má byť predstavený na budúci týždeň v Londýne, sa dočkáme pravdepodobne najpredávanejšieho smartfónu vôbec. Samsung povedal: „Očakávame silný dopyt po Galaxy S III„. K zisku určite dopomohli vo veľkej miere zariadenia ako Galaxy SII a Galaxy Note, ktoré taktiež trhali predajné čísla svojho výrobcu. Plánujete si novú „es trojku“ kúpiť?

 

[phandroid.com]