Úvod Novinky Samsung bude pravdepodobne vyvíjať ďalší Android smartfón Nexus pre Google, HTC pre...

Samsung bude pravdepodobne vyvíjať ďalší Android smartfón Nexus pre Google, HTC pre Facebook

0

Podľa zaujímavých informácií asi získa spoločnosť Samsung ďalšiu „vstupenku“ na veľkú spoluprácu s Google. Mala by tak byť poverená vývojom a výrobou štvrtého Nexus smartfónu s operačným systémom Android, no a podľa tradície pôjde o jeho najnovšiu verziu. 

Ak naozaj prebehne spolupráca aj na treťom Nexus smartfóne, môžeme povedať, že Samsung spĺňa kvalitatívne a dispozičné predpoklady internetového giganta. Nie je sa čomu ani čudovať, po obrovskej Galaxy S II mánií po celom svete je jasné, kto má nasadenú kráľovskú korunu. Inžinieri zo Samsungu by sa tak mohli pustiť do práce po príchode Galaxy S III do obchodov.

Obrovská sociálna sieť Facebook tiež ale neplánuje zaostávať. Chystá totižto podobné plány, pomocou ktorých prinesie fejsbuk fanúšikom špeciálny smartfón s hlbokou integráciou jej služieb. Výrobou takéhoto kúsku by sa mala chopiť známa spoločnosť HTC. Tá v minulosti už priniesla niečo podobné s Facebook hardvérovým tlačidlom v podobe modelu HTC ChaCha. Klebety hovoria aj o vlastnom užívateľskom prostredí, typickom pre modrý nádych sociálnej siete. Ak by sa dostal takýto produkt na trh, nemal by určite núdzu o zákazníkov, pretože 800+ miliónov aktívnych užívateľov je veľmi veľké číslo.

 

Zdroj: www.androidauthority.com