Úvod Novinky Ohybný displej od Samsungu má meno: Youm

Ohybný displej od Samsungu má meno: Youm

4

Samsungu sa koncept ohybných displejov páčil už odjakživa. Keď sa objavili videá o mobiloch z budúcnosti alebo o Galaxy Skin, zdalo sa nám to až príliš perfektné aby to bola pravda. Kórejský výrobca nám však dokázal, že takáto technológia je možná a že príde skôr ako sme si mysleli.

Samsung momentálne pomenoval svoju technológiu a zdá sa, že ju budeme nazývať „Youm“. Tento názov si uzákonili spolu s názvami ako WAMOLED, FAMOLED, PAMOLED a TAMOLED. Youm by sa na svetlo sveta mal dostať už v tomto roku.

Takéto displeje niesu zaujímavé len kvôli tomu, že sú ohýbateľné. Sú taktiež tenšie, ľahšie a nezničiteľné (vo videu). Toto zaručí, že uvidíme zariadenia zaujímavých veľkostí a tvarov.

Samsung tohoto efektnu dosiahne vylúčením niekoľkých vrstiev z displejov ako ich poznáme dnes, ako napríklad sklo a iné pevné materiály. Youm bude tvorený štyrmi vrstvami: Polarizér, Encap, Organická vrstva a TFT film.

Táto technológia by k nám mala doraziť koncom roka 2012, ak pôjde všetko podľa plánu. Ak však nie, tak určite rok 2013 bude rokom skladateľných smartphonov a tabletov. Ste tak nadšení ako ja? Kúpili by ste si podobné zariadenie?

Video

[youtube]f8S8tbQMp2k[/youtube]

Zdroj: Phandroid