Úvod Neprehliadnite vlavo Nebude Samsung vyrábať až príliš veľa zariadení?

Nebude Samsung vyrábať až príliš veľa zariadení?

0

Kórejská spoločnosť Samsung nedávno podala niekoľko žiadostí o zaregistrovanie ochranných známok, čo naznačuje príchod nových Android zariadení. Jedná sa o ochranné známky s názvami Galaxy Lift, Galaxy Perx a Galaxy Sire.

Tieto známky nie sú jediné a v minulých mesiacoch Samsung zaregistroval tiež pomenovania Galaxy Joy, Fresh, Awaken, Axiom, Heir a Rite. Samsung je známy tým, že vyrába nepreberné množstvo zariadení pre všetky trhy a to môže mať v konečnom dôsledku negatívny dopad.

Takáto situácia napríklad nastala v spoločnosti HTC, ktorá musela prehodnotiť výrobnú stratégiu a uprednostnila väčšiu kvalitu výrobkov pred ich množstvom. Podobne postupovala aj Motorola. Ale pokrytie celého spektra trhu má svoje výhody, a zdá sa, že Samsung je k nezastaveniu. Samotný počet registrácii ochranných známok nehrá až takú významnú rolu, pretože štandardom je, že výrobcovia si ich zaregistrujú viac a z tých potom následne vyberú jednu, o ktorej sú presvedčený, že bude pre daný výrobok ideálna. Ťažko povedať či by mal Samsung spomaliť alebo naopak, dupnúť na plyn.

 

[phandroid.com]