Úvod Neprehliadnite vlavo Myšlienka Google smartfónu už v roku 2006

Myšlienka Google smartfónu už v roku 2006

0

Keby sme mali stroj času a podarilo by sa nám dostať do roku 2006, boli by sme svedkami konceptu prvého Google smartfónu, s ktorým chcel Google vyraziť dych vtedajšej konkurencii. Pozrime sa ako malo zariadenie vyzerať a aká mala byť jeho špecifikácia.

Špecifikácia

GSM zariadenie malo prísť na trh vtedy s oslnivo rýchlym procesorom ARMv9 s taktom 200MHz. Pamäte RAM a ROM mali zhodne po 64 MB a úložisko bolo možné rozšíriť pomocou mini SD pamäťovej karty. Fotoaparát mal úctihodných 1,2 megapixelu a bolo ho možné aktivovať hardware spúšťou. Nechýbal Bluetooth 1.2, Wi-Fi a GPS. Google mal v pláne zariadenie opatriť QVGA displejom so 16-bitovou farebnou podporou.

Dizajn

Zabudnite na veľké dotykové obrazovky. Vtedajší štandard smeroval k plnohodnotným QWERTY klávesniciam a zariadenie malo byť vybavené trackbalom v štýle RIM Blackberry. Samozrejme na zariadení nechýbalo logo Googlu a na klávesnicu mali byť použité mäkké materiály, aby bolo písanie naozaj pohodlné.

 

Aplikácie a užívateľské rozhranie

V rozhraní zariadenia nechýbal na domácej obrazovke populárny vyhľadávací panel Google a pracovať sme mohli s jednoduchým kalendárom a kartami kontaktov. Vtedy sa rátalo aj s aplikáciami ako Gmail, Gtalk, SMS správy boli zobrazované na spôsob chatu a internet ste mohli prehliadať na jednoduchom WebKit prehliadači.

 

Dataplán

Google vedel, že bez dátového pripojenia bude zariadenie hluché, slepé a bol pravdepodobne pripravený uzavrieť dohodu so spoločnosťou T – mobile, ktorá mala ponúknuť výhodný balík neobmedzených dátových služieb za 9,99 dolárov mesačne. Malo to byť za predpokladu, že užívatelia spotrebujú mesačne v  priemere 15 MB dát.

 

[androidauthority.com]