Úvod Neprehliadnite vlavo Lava Xolo X900: Prvý smartfón s čipom od Intel-u

Lava Xolo X900: Prvý smartfón s čipom od Intel-u

0

To, že Intel chce vstúpiť do segmentu smartfónov a tabletov je známe už dlhšie. Očakávali sme ale veľkolepejší príchod. Prvý smartfón s Intel čipom Medfield pochádza od pomerne neznámej indickej firmy Lava.

Názov zariadenia je Xolo X900 a samotný procesor má takt 1,6 GHz. Oficiálne nebola uvedená žiadna špecifikácia, ale špekulácie hovoria o 3,5 alebo 3,7 palcovom displeji s rozlíšením 1024 x 768, 8 Mpix fotoaparát a Android 2.3.7 Gingerbread. zariadenie má byť v blízkej dobe uvedené na indický trh a všetci sú zvedavý na cenu, pretože indický výrobcovia sú známy skôr preferovaním nižšej cenovej politiky spotrebnej elektroniky.

Už vo februári, generálny riaditeľ spoločnosti Intel Paul Otellini uviedol, že spoločnosť má ambície stať sa významným hráčom na mobilnom trhu. Lava Xolo X900 je len začiatok. Už v blízkej dobe sa chystá svoj prvý smartfón s čipom od Intelu predstaviť Motorola a taktiež Lenovo, ktoré by tak malo urobiť už v máji. Intel má bohaté skúsenosti s výrobou procesorov a v budúcnosti nám určite poskytne výkonné a úsporné čipy a nečudoval by som sa, keby sa Intel časom stal najpreferovanejším výrobcom čipov.

[androidauthority.com]